eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Sportjogász képzés indul Debrecenben

Végzett jogászoknak kínál - idén először - sportjogi szakképzést a Debreceni Egyetem (DE) állam és jogtudományi kara.

Az egyetemi sajtóiroda csütörtöki közlése szerint február végéig lehet jelentkezni a képzésre, amelyben a hallgatók három félév alatt szerzik meg a speciális szaktudást. A sportjogi szakjogász képzés keretében a hallgatók megismerkedhetnek a sportolók jogállásával, a sportszervezetek működésével, a sporttevékenység megszervezésének és lebonyolításának legfontosabb kérdéseivel.

Kiemelt figyelem irányul majd a sportolással összefüggő felelősségi viszonyok tárgyalására, a sportolás közben elszenvedett károk kérdésére, valamint a vitarendezés hazai és nemzetközi fórumainak bemutatására - ismertette a kurzust a sajtóiroda, egyúttal rámutatott arra, hogy a képzés kiterjed a sportigazgatás intézményrendszerére, a sporttal kapcsolatos állami és önkormányzati feladatokra.

"Speciálisan sporttal kapcsolatos jogi probléma a dopping jelensége, ez a kérdés egyedül a sportban jelentkezik. Az újonnan induló képzés nem csupán jogi szaktudást ad, de a sport sajátos szerveződési formáit, problémáit is megismerhetik a hallgatók" - mondta az új szakkal kapcsolatban Bencze Mátyás, a kar dékánhelyettese, aki hozzátette, a sporttal kapcsolatos szaktudás megszerzése a jogi diplomával nem rendelkezők számára is biztosított a debreceni jogi karon, a jogi szakokleveles sportjogi tanácsadó szak ősztől várja a jelentkezőket.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×