eur:
394.89
usd:
370.5
bux:
65153.4
2024. április 19. péntek Emma

NFM: leveszik a szabálytalan Uberező autós rendszámát

Leveszik a szabálytalan Uber-taxisok rendszámát - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Fónagy János azt követően beszélt erről, hogy az NFM, 16 taxis szervezet, a közlekedési hatóság, a Belügyminisztérium (BM) és az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) képviselői egyeztettek az Uber-taxizással összefüggő kérdésekről.

Közölte: kormányelőterjesztés készült arra - az NFM korábbi ígéretének megfelelően -, hogy a magyar jogszabályokat figyelmen kívül hagyó, jogsértően működő, adót nem fizető "uberes taxis tevékenységet" megakadályozzák, az ilyen tevékenység közben "rajtakapott gépkocsikról" a rendszámot az intézkedő levegye, a gépkocsit kivonja a forgalomból.

Hozzátette: ez az előterjesztés a szerdai kormányülés napirendjén szerepel. Megjegyezte, hogy a kormány ülése a sajtótájékoztató időpontjában is tart, ezért döntés eredményéről nem tud beszámolni, így az egyeztetésen a taxisok képviselőit sem tudta "múlt időben" tájékoztatni a szóban forgó témáról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×