Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vége a hét szűk esztendőnek Magyarországon - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Vége a hét szűk esztendőnek, ez már egy új gazdasági ciklus, konjunktúra vár pénzintézetekre - mondta a Magyar Bankszövetség elnöke a Magyar Időknek. A Népszabadság szerint kevesen bíznak már abban, hogy valaha felépül a Solar Energy Systems kft. komlói napelemgyára.

Vége a hét szűk esztendőnek, ez már egy új gazdasági ciklus, konjunktúra vár pénzintézetekre - mondta a Magyar Bankszövetség elnöke a Magyar Időknek. Az interjúban Patai Mihály úgy fogalmazott: a külpiacok, valamint a gazdaságpolitikai intézkedések olyan mederbe terelték a növekedést, hogy míg korábban az uniós pénzek és a globális cégek termelése volt a motor, mára az agrárium és a belső fogyasztás is növekedni tud.

A Népszabadság szerint kevesen bíznak már abban, hogy valaha felépül a Solar Energy Systems kft. komlói napelemgyára. A cég és a város vezetése 2011 márciusában jelentette be, hogy 108 embernek munkát adó üzem létesül komlón, és ehhez az önkormányzat biztosítja a szükséges telket. A csaknem fele részben uniós támogatásból épülő 1400 négyzetméteres gyárat azóta sem adták át, a szerkezetkész épület üzembe helyezését négy éve halasztják.

Antibiotikumokkal, ellenőrizhetetlen tápokkal, lehetetlen körülmények között tenyészti sok ázsiai család a pangasiust, ezek fogyasztását egyetlen szakember sem javasolja - olvasható a Magyar Nemzetben. A magyar nevén ázsiai cápaharcsa azonban valójában egészséges és finom húsú, de csak ellenőrzött terméket szabad vásárolni. Ez körül-belül kétezer forintnál kezdődik.

Biztonságpolitikai kérdések és ehhez kapcsolódó törvénymódosítások állnak a Fidesz holnap kezdődő kihelyezett frakcióülésének középpontjában - értesült a Magyra Idők. A kormánypárti képviselők azt is megvitatják, hogy milyen jogszabályi változtatásokra van mód akkor, ha nem jutnak egyezségre az ellenzékkel és esélytelenné válik a terrorveszélyhelyzettel összefüggő alaptörvény-módosítás. A lap úgy tudja: a Belügyminisztérium már dolgozik egy tervezeten, amely amelynek része az adatvédelmi, adatkezelési szabályok módosítása, illetve az államigazgatást érintő lépéseket megalapozó jogszabályok együttese.

A Népszabadság azt írja: az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnökét és ellenzéki tagjait semmi olyasmiről nem informálta a kormány, ami az ország terrorfenyegetettségének jelentős megváltozását sejtette volna. A szocialisták szerint ezért semmi indokolja azt a túlzó kormányzati kampányt, amely az alaptörtvény-módosítást kíséri.

Összesen csaknem 110 millió forint kártérítést fizetett ki tavaly közel 12 ezer esetben a MÁV Zrt., javarészt késések miatt - írta a Magyar Nemzet a vasúttársaság tájékoztatása alapján. A belföldi átalány kártérítés 7400 esetet és 8,8 millió forintot tett ki, nemzetközi viszonylatban azonban 4450 eset és 100 milliós kártérítés volt. Ennek oka elsősorban a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon közlekedő szerelvények késése, illetve a forgalom átmeneti szünetelése volt főként rendőrségi intézkedések, hatósági ellenőrzések miatt.

Miközben a média az MKB szanálásától és vevőkeresésétől hangos, kevesebben tudják, hogy az MKB lehet az egyik első fecske a magyar nagybankok között, amely végre rászánja magát a számlavezető rendszerének lecserélésére - írja a Portfilo.Ez egy több milliárd forintos, minimum egy évig tartó projekt.

Ha volt olyan év, amikor a benzinkutak shopjai sokat kereshettek, az a tavalyi volt, amikor a vasárnapi zárva tartás bevezetése és az olajár mélyrepülése egyszerre segítette forgalmuk felfutását. A napi.hu összegyűjtötte, mely társaság miként profitált az új szabályozásból.

A pénzcentrum azt írja: három csaló közel egy millió forintot vett fel különböző budapesti ATM automatákból. Bár ők hamis vagy hamisított adatokat tartalmazó mágneskártyákat használtak, a mi adatainkat is nagyon könnyen meg tudják szerezni. Ezért a portál összeszedte, mire kell odafigyelni a bankkártya használatakor.