eur:
393.79
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Százmilliót szán a kormány a migránsok okozta mezőgazdasági károkra

A kormány Fazekas Sándor mezőgazdasági miniszter bízta meg, hogy százmillió forint keretösszeggel dolgozza ki az illegális bevándorlók által a déli országhatárnál okozott mezőgazdasági károk kompenzálására irányuló támogatási konstrukciót - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb, kedden megjelent számában.

A közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a minisztert az Európai Unió működéséről szóló szerződés a mezőgazdasági ágazatban nyújtott csekély összegű támogatásokra való alkalmazásáról szóló rendelet alapján kérte fel a kormány.

A közlönyben megjelent Fazekas Sándor rendelete, amelyben az áll, hogy a termelő a mezőgazdasági kár kompenzálása céljából vissza nem térítendő, csekély összegű támogatásnak minősülő jövedelempótló támogatás igénybevételére jogosult.

Erre az a mezőgazdasági termelő jogosult, aki nyilatkozik arról, hogy a kárát illegális bevándorló okozta, valamint arról, mekkora az érintett termőföldterület, mi a hasznosításának módja, és hogy rendelkezik a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara által foglalkoztatott falugazdász igazolásával, illetve nem áll felszámolási, végelszámolási vagy adósságrendezési eljárás alatt.

A jövedelempótló támogatás mértéke szántóföld esetében legfeljebb 15 ezer forint hektáronként, míg ültetvények vagy szántóföldi és egyéb zöldségfélék - ideértve ezen növénykultúrák fóliás vagy üvegházi termesztését is - esetében legfeljebb 30 ezer forint per hektár - áll a közlönyben.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×