eur:
393.76
usd:
368.25
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

A legkényesebb kérdések is kibuktak a köznevelési kerekasztalnál

A legkényesebb kérdésre sem volt nem a válasz a közoktatási kerekasztalon. Sikerült megállapodni a működési rendről és minden résztvevő elégedetten nyilatkozott a keddi sajtótájékoztatón. Az InfoRádió helyszínen tartózkodó tudósítója azt jelentette, hogy a kerekasztal első ülését Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere vezette. A tárcavezető a sajtótájékoztatón a következő félév legfontosabb feladatai között említette a Klik közbeszerzési gyakorlatának újragondolását és az eszközvásárlás megkönnyítését, valamint az intézményfenntartó adósságának konszolidálását.

Sikerült megállapodni a kerekasztal működési rendjéről - mondta az InfoRádió helyszínen tartózkodó tudósítója. A résztvevők mindegyike bizakodó volt a kerekasztal első ülése utáni sajtótájékoztatón.

Nem volt tabutéma

Mendrey László úgy fogalmazott: a legkényesebb kérdésre sem volt nem a válasz. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke leginkább az állami befolyás mértékét sokallta.

Átalakul a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) költségvetése, módosul a közbeszerzések folyamata és várhatóan még ebben a félévben megkapják az intézményvezetők a gazdálkodásukat segítő kártyát - a többi között ezekről az azonnali intézkedésekről állapodtak meg a köznevelési kerekasztal keddi ülésén a résztvevők - írja az MTI.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az ülést követő sajtótájékoztatón elmondta: az azonnali megoldást igénylő területek között határozták meg a jövedelemelmaradások rendezését, a nyugdíjas korúak foglalkoztatását. Megerősítette, hogy a tanfelügyeleti intézményi önértékelési folyamat lerövidül.

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke azt mondta: elégedetten állnak fel a tárgyalóasztaltól, minden téma, amit hallhattak, olvashattak az elmúlt időszakban, előkerült.

Madarász Péter, a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatója úgy értékelt: a megbeszélés elérte eredményét.

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke a megbeszélés legnagyobb érdemének azt nevezte, hogy a "legkényesebb kérdésben sem hangzott el az, hogy nem".

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×