eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Németh Szilárd: a Fidesz tiszteletben tartja a demokrácia alapelveit

A Fidesz továbbra is tiszteletben tartja a jogállami és igazságszolgáltatási alapelveket, így a bírói függetlenséget is - szögezte le Németh Szilárd, a kormánypárt frakcióvezető-helyettese szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Hangsúlyozta ugyanakkor: egyetértenek a vörösiszap-katasztrófa áldozataival, károsultjaival, hozzátartozóikkal, akiket joggal háborít fel, hogy a tíz emberéletet követelő, kétszáz súlyos sérülttel és 38 milliárd forintos anyagi kárral járó tragédiának a bírósági ítélet szerint nincs felelőse.

A Hagyó-perre utalva azt írta: egyetértenek a fellebbezést benyújtó ügyésszel, és felháborítónak, aránytalannak, törvénytelennek tartják volt szocialista főpolgármester-helyettes felfüggesztett szabadságvesztését. Értetlenül állnak az előtt is, hogy egyes bírák nem hajlandók alkalmazni a hatályban lévő megszigorított jogszabályokat a törvénysértő migránsokkal szemben - tette hozzá.

Németh Szilárd a demokrácia egyik fontos alapelveként hivatkozott a szólásszabadságra; szerinte az emberek úgy érzik, joguk van elmondani, ha igazságtalannak éreznek valamit. A politikusoknak joguk és kötelességük, hogy levonják a megfelelő következtetéseket, és tegyenek meg mindent azért, hogy helyreálljon az igazságérzet és az igazságszolgáltatásba vetett közbizalom - vélekedett a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

A Fidesz ezért kezdeményez vitát az Országgyűlés igazságügyi bizottságában a Hagyó-ügyben és a vörösiszap-katasztrófa ügyében született ítéletekkel, illetve a hatályos törvények "nem alkalmazásával" kapcsolatban.

Kitért arra is, hogy pártja jövő heti frakcióülésén is megvitatja a felmerült kérdéseket. "Nemcsak jogszolgáltatásra, de igazságszolgáltatásra is szükség van" - fogalmazott, jelezve: ha szükséges, törvényt módosítanak.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×