Inforádió

Meghallgatom Élő adás

20 ezer fős tartalékos erőt hozna létre Simicskó - a nap hírei

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A mezőgazdaságot, az IT-szektort és a vízgazdálkodást tartja Magyarország és Indonézia közötti együttműködés alapjának a kormányfő. Simicskó István az InfoRádió Aréna című műsorában célként jelölte meg, hogy egy 20 ezer fős tartalékos erőt hozzanak létre a 25 ezres Honvédség mellett. Megfelel az uniós szabályozásnak az Audi győri autógyárának bővítéséhez nyújtott 133,3 millió eurós magyar állami támogatás - ezt állapította meg az Európai Bizottság.

A mezőgazdaságot, az IT-szektort és a vízgazdálkodást tartja Magyarország és Indonézia közötti együttműködés alapjának a kormányfő. Orbán Viktor hozzátette: Magyarország nyitott a regionális gazdasági együttműködésre. A kormányfő azután beszélt erről, hogy az indonéz államfővel tárgyalt Jakartában. Joko Widodo a vízgazdálkodás mellett a megújuló energiaforrások területét, valamint a digitális gazdaságot említette. Összesen 37,6 millió dollár értékben kötöttek szerződéseket magyar vállalatok Indonéziában. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pedig közölte: a halászati és akvakultúra területén kötött megállapodás hatalmas lehetőség arra, hogy a haltartási ágazat pozíciót szerezzen ezen a piacon.

Az ellenzéki tagokkal létrejövő honvédelmi tanács tudná korlátozni terrorveszélyhelyzetben a szabadságjogokat a kormány javaslata alapján - jelentette ki a honvédelmi miniszter. Simicskó István az InfoRádió Aréna című műsorában toborzással kapcsolatban célként jelölte meg, hogy egy 20 ezer fős tartalékos erőt hozzanak létre a 25 ezres Honvédség mellett.

Megfelel az uniós szabályozásnak az Audi győri autógyárának bővítéséhez nyújtott 133,3 millió eurós magyar állami támogatás - ezt állapította meg az Európai Bizottság. A brüsszeli testület értékelése szerint az állami támogatás feltétlenül szükséges volt ahhoz, hogy a fejlesztés megvalósuljon Győrben, és a projekt regionális fejlődésre gyakorolt pozitív hatása felülmúlja a támogatás versenytorzító hatását.

Elrendelte a törökszentmiklósi kábítószerüggyel összefüggésben meggyanúsított férfi előzetes letartóztatását a Szolnoki Járásbíróság. A Szolnoki Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi azzal gyanúsítható, hogy olyan ismeretlen összetételű, kábító hatású anyagot hozott forgalomba, amitől több összesen 6 ember került eszméletlen állapotban kórházba. Az újszülöttek a korábbi sajtóhírekkel szemben életben vannak - közölte az egyik hozzátartozó a távirati irodával.

Harmadára csökken a pedagógusokat érintő bürokrácia. Ez a köznevelési kerekasztal első eredménye - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Rétvári Bence egy vidéki fórumon. A részletek a minisztérium honlapján már elérhetők.

Országos tüntetést szervez jövő szombatra a parlament előtti Kossuth Lajos térre a pedagógusok sztrájkbizottsága - jelentette be a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke. Galló Istvánné közölte: a demonstráción a köznevelés és a pedagógusok helyzetének javítását követelik 25 pontban.

A köznevelési kerekasztal bojkottjára szólít fel a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Mendrey László, a szervezet elnöke úgy vélte: az emberi erőforrások minisztere által összehívni tervezett csonka kerekasztal politikai trükk, és újabb megosztási kísérlet mindaddig, amíg nem kap meghívást minden érdekelt és érintett.

Két pályázati felhívásra összesen 4,6 milliárd forint értékben nyújtható be gazdaságfejlesztési támogatási kérelem - tájékoztatott az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár. Rákossy Balázs elmondta: a két felhívás a szakképzést végzettség nélkül elhagyók számának csökkentésére valamint a foglalkoztatás és a gazdaság bővítésére irányul elsősorban.

Globális egészségügyi vészhelyzetet hirdetett a zikavírus miatt az Egészségügyi Világszervezet. A bejelentést követően fokozódhat a kórokozó terjedése elleni küzdelem. Margaret Chan, a WHO főigazgatója szükségesnek nevezte az összehangolt nemzetközi választ. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy nem várhatóak utazáshoz kötődő vagy kereskedelmi korlátozások.