Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ritkán eszünk étteremben - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Nemzet arról ír, a Magyar Akkreditációs Bizottság is tárgyalja a jegybank felsőoktatási tevékenységét. A Magyar Idők cikke szerint Simon Attila ezredes lesz Simicskó István honvédelmi miniszter kabinetfőnöke.

A Magyar Nemzet arról ír, a Magyar Akkreditációs Bizottság is tárgyalja a jegybank felsőoktatási tevékenységét, miközben az MNB támogatásával geostratégiai központ alakul a Corvinus Egyetemen. A bizottság vizsgálata amiatt lesz, hogy az MTA közgazdászai közös állásfoglalásban támadták a jegybank alapítványait.

A Magyar Idők cikke szerint Simon Attila ezredes lesz Simicskó István honvédelmi miniszter kabinetfőnöke. Az afganisztáni misszió egykori parancsnoka Boros Bánk Levente politológust váltja fel, aki Hende Csaba lemondása után hagyta ott a tárcát.

A Népszabadság arról ír, egy felmérés szerint ritkán esznek a magyarok házon kívül, ha mégis, akkor inkább gyorsétteremben, mint vendéglőben. A megkérdezettek negyede jár legalább havonta gyorsétterembe, 20 százalékuk évente, 41 százalékuk pedig soha. Hagyományos étterembe csupán a magyarok 17 százaléka jár havonta vagy gyakrabban, 26 százalék kevesebb mint évente egyszer, 29 százalék pedig soha nem jut el.

A Magyar Idők arról ír, felügyeletet kapnak a könyvelők, a könyvvizsgálók és az adótanácsadók, jön a közpénzügyi hatóság. A kormány célja az új intézmény létrehozásával, hogy a megakadályozza a korábbi idők bank- és brókerbotrányainak, elszámolási visszaéléseinek megismétlődését.

A napi.hu cikke szerint Tállai András NGM-államtitkár nem tartja ellentétesnek a turisztikai fejlesztési célokkal a Balatonfűzfőre tervezett lőpor és haditechnikai raktárbázis kialakítását. A térség fideszes parlamenti képviselője szerint ugyanakkor "a beruházás nem idevaló".

A Magyar Nemzet arról ír, továbbra is szabadon védekezhet a tavaly áprilisban nagy port felverő kislétai gyermekbántalmazás két gyanúsítottja - a szülők 11 éves gyermeküket egy éven át bezárva tartották egy fűtés és villany nélküli kamrában. A rendőrség októberben vádemelést javasolt, az ügyészség azonban úgy ítélte meg, az ügy még nem alkalmas a vádemelésre.

A Magyar Nemzet arról ír, nem csak a sertéshús, hanem a tejtermékek és a halak áfáját is csökkenteni kellene az ágazat szereplői szerint. A korábban a Haltermelők Országos Szövetsége és Terméktanácsa élén álló, az Aranyponty Zrt. elnöke, Lévai Ferenc szerint az adókiesés akár egy év alatt megtérülne az egészségügy kisebb kiadása, a vállalkozások növekvő bevételei miatt.

A napi.hu arról ír, vagy sikerül végre gyorsabb növekedési pályára állnia a világgazdaságnak, vagy komoly recesszió következik, s ez utóbbinak nagyobb a valószínűsége - véli Mohamed El-Erian. A közgazdász szerint a jegybankok kifogytak az eszközökből, és a viharok elviselésére nem árt készpénzt tartani.

A Portfolió cikke szerint nagyot kaszált a Facebook, ugrik az árfolyam. A vártnál lényegesen jobb negyedik negyedéves eredményeket közölt a szerdai piaczárás után a közösségi oldal, aminek hatására a társaság részvényei ötszázalékos ugrást produkáltak a zárás utáni elektronikus kereskedésben.

Hanganyag: Király István Dániel