Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Már szombaton is piacozhatunk a Hegyvidéken

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A nemrég felújított hegyvidéki Városháza téren már szombaton is nyitva tart a helyi termelői piac - mondta a 12. kerületi alpolgármester az InfoRádiónak.

"Az önkormányzat által létrehozott termelői piac már három éve működik a kerületben, különböző helyszíneken hétköznaponként. Eddig keddenként működött az önkormányzat előtti téren, szerdán a Pagony utca-Fodor utca sarkán, csütörtökönként a Szent János Kórháznál, péntekenként pedig a Jókai iskola előtt. A felújítások idején ideiglenesen elköltözött a Sirály sétányra, de a termelők, az árusok és a vásárlók már nagyon várták, hogy visszaköltözhessen a térre" - mondta Fonti Krisztina, 12. kerületi alpolgármester.

Hozzátette: ez a pillanat január 5-én végre megvalósult, hiszen a piac visszaköltözhetett a felújított, megújult és megszépült térre.

"Azt láttuk az elmúlt időszakban, hogy volna igény a szombati piacra. Keddenként elsősorban nyugdíjasok és kismamák látogatták a piacot, és megfogalmazódott, hogy a dolgozó háziasszonyok is szeretnének szombatonként itt vásárolni." - fogalmazott az alpolgármester.

Mint mondta, ezt már régóta tervezgetik, csak közben a felújítás miatt a megvalósítás késett.

"Úgy tervezzük, hogy a piac szombaton 8-tól 1 óráig lesz nyitva. Természetesen a nagy hidegre való tekintettel friss zöldségárut még nem tudtak hozni a termelők, de ahogy jobb idő lesz, hoznak majd zöldségeket és idénygyümölcsöket. Nagyon széles kínálatot nyújtanak, tejtermékek, füstölt húsáruk, pékáruk, gyümölcslevek és aszalt gyümölcsök kaphatók náluk. Nekünk az a fontos, hogy valóban őstermelők legyenek, és minőségi árut kínáljanak a hegyvidéki polgároknak, hiszen nekünk is jó az, ha minél több portékával találkozhatnak a hegyvidékiek." - hangsúlyozta Fonti Krisztina.

Hanganyag: Szabó Gergõ