eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Már szombaton is piacozhatunk a Hegyvidéken

A nemrég felújított hegyvidéki Városháza téren már szombaton is nyitva tart a helyi termelői piac - mondta a 12. kerületi alpolgármester az InfoRádiónak.

"Az önkormányzat által létrehozott termelői piac már három éve működik a kerületben, különböző helyszíneken hétköznaponként. Eddig keddenként működött az önkormányzat előtti téren, szerdán a Pagony utca-Fodor utca sarkán, csütörtökönként a Szent János Kórháznál, péntekenként pedig a Jókai iskola előtt. A felújítások idején ideiglenesen elköltözött a Sirály sétányra, de a termelők, az árusok és a vásárlók már nagyon várták, hogy visszaköltözhessen a térre" - mondta Fonti Krisztina, 12. kerületi alpolgármester.

Hozzátette: ez a pillanat január 5-én végre megvalósult, hiszen a piac visszaköltözhetett a felújított, megújult és megszépült térre.

"Azt láttuk az elmúlt időszakban, hogy volna igény a szombati piacra. Keddenként elsősorban nyugdíjasok és kismamák látogatták a piacot, és megfogalmazódott, hogy a dolgozó háziasszonyok is szeretnének szombatonként itt vásárolni." - fogalmazott az alpolgármester.

Mint mondta, ezt már régóta tervezgetik, csak közben a felújítás miatt a megvalósítás késett.

"Úgy tervezzük, hogy a piac szombaton 8-tól 1 óráig lesz nyitva. Természetesen a nagy hidegre való tekintettel friss zöldségárut még nem tudtak hozni a termelők, de ahogy jobb idő lesz, hoznak majd zöldségeket és idénygyümölcsöket. Nagyon széles kínálatot nyújtanak, tejtermékek, füstölt húsáruk, pékáruk, gyümölcslevek és aszalt gyümölcsök kaphatók náluk. Nekünk az a fontos, hogy valóban őstermelők legyenek, és minőségi árut kínáljanak a hegyvidéki polgároknak, hiszen nekünk is jó az, ha minél több portékával találkozhatnak a hegyvidékiek." - hangsúlyozta Fonti Krisztina.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×