eur:
394.46
usd:
370.24
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Debrecenben magas a szálló por koncentrációja

Debrecenben a füstköd-riadó tájékoztatási fokozata van érvényben, de a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke már pénteken túllépte a riasztási küszöbértéket - közölte az önkormányzat sajtószolgálata szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint amennyiben szombaton a szálló por légköri koncentráció ismételten meghaladja a riasztási küszöbértéket, Papp László polgármester elrendeli a füstköd-riadó riasztási fokozatát.

Ennek elkerülésére arra kérik a lakosságot, hogy délután 16 órától délelőtt 11 óráig kerüljék a szabadban végzett megterhelő fizikai munkát, a sportolást, a lakások szellőztetését pedig a déli, illetve kora délutáni órákban végezzék.

A légszennyezettség további romlását elkerülendő kérik a lakosságot, hogy ne használják a személygépjárműveket, főként a dízel üzeműeket, fűtésnél pedig - amennyiben lehetőség van rá - a szilárd tüzelés helyett a gáztüzelést részesítsék előnyben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×