Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megváltozott a közlekedés a Császár-Komjádi uszoda környékén

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az elmúlt napokban jelentősen megváltozott a közlekedés és a pakolás rendje a Császár-Komjádi uszoda környékén. A BKK közölte, hogy a parkolónál új forgalmi rendre volt szükség, a végső megoldásban az autósok észrevételeit is figyelembe vették.

A Császár-Komjádi uszoda előtti parkoló egyik irányából tilos lett a kihajtás, így az ott megforduló hallgatóink szerint jelentős torlódást

okozott ez a változás a parkolóba való ki- és behajtáskor. A változások miatt megkerestük a Budapesti Közlekedési Központot, hogy miért volt szükség az új forgalmi rendre.

A BKK közleményben válaszolt kérdéseinkre. A közlekedés-szervező társaság megerősítette, hogy új közlekedési rendet határoztak meg az uszoda környékén.

A BKK hangsúlyozta, hogy a Komjádi Béla utcai parkolóhely forgalmi rendjének módosítása az Árpád fejedelem útja - Komjádi Béla utcai csomópontban átépített jelzőlámpás kereszteződés tervezett forgalmi rendjével függ össze. Korábban ugyanis jelentős baleseti gócpont volt az Árpád fejedelem útján a Császár-Komjádi uszodánál biztosított jelzőlámpás szabályozás nélküli visszakanyarodási lehetőség, amelyen keresztül a Margit híd felől érkező autósok vissza tudtak fordulni, majd bekanyarodni az uszoda előtti parkolóhelyre.

A balesetek többnyire visszakanyarodás közben az Árpád fejedelem útja befelé vezető útpályáján következtek be. A korábbi balesetveszélyes helyzetet most úgy szüntetik meg, hogy a Komjádi Béla utcánál jelzőlámpával engedélyezik az Árpád fejedelem útja kifelé vezető útpályájáról a Komjádi Béla utcába való bekanyarodást, és egyúttal itt lesz lehetőség az Árpád fejedelem útján vissza is kanyarodni. Eközben az eddigi visszakanyarodási lehetőség megszűnik, a Komjádi Béla utcából már csak jelzőlámpás biztosítás mellett lesz lehetőség az Árpád fejedelem útja felé jobbra kikanyarodni.


Fotó: InfoRádió

A BKK arról is beszámolt, hogy az új forgalmi rend bevezetése óta többen kifogásolták, hogy az intézkedés miatt az uszoda előtti parkolóból nem tudtak kihajtani a Komjádi Béla utca felé. Ezért a BKK úgy döntött, hogy a parkolóból a jövőben a Komjádi Béla utca felé egy irányban engedélyezik a kihajtást úgy, hogy a Komjádi Béla utcában elhelyezett új járműjelzőt az uszoda parkolójának kihajtója és az Árpád fejedelem útja közé helyezik át, közvetlenül a parkoló kihajtójához.

Ezzel az intézkedéssel az uszoda előtti parkoló az Árpád fejedelem útjáról a parkoló déli végéről lesz megközelíthető a korábban lezárt ki- és behajtó megnyitásával, és a Komjádi Béla utca felé lehet majd innen kihajtani, ami megegyezik a parkoló jelenlegi használati szokásaival.

Hanganyag: Szabó Gergõ