Lezárhatják a nyomozást az áfacsalás-sorozat ügyében - lapszemle

Infostart
2016. január 20. 07:41
A Magyar Idők arról ír, hogy február elején lezárhatja a nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a mintegy 18 milliárd forintnyi kárt okozó áfacsalás-sorozat ügyében. A Népszabadságban egy Bereményi Gézával készült interjút olvashatnak.

A Magyar Idők arról ír, hogy február elején lezárhatja a nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a mintegy 18 milliárd forintnyi kárt okozó áfacsalás-sorozat ügyében. Egy több magyar és szlovák társaságot is magába foglaló hálózaton belül 2009-2012 között 400 ezer tonna napraforgó-és repcemagot utaztattak meg - többnyire csak papíron - az elkövetők, akik a fiktív üzletek után sosem felejtették el visszautalni az áfát.

A Népszabadságban egy Bereményi Gézával készült interjút olvashatnak. A Kossuth-díjas írónak most jelenik meg új kötete, amelyben Cseh Tamásnak írott dalait versekké nyilvánította.

A Magyar Nemzet exkluzív interjút közölt a Debrecen korábbi labdarúgójával, Balogh Norberttel, aki a hajdúböszörményi cigánysorból jutott el 19 éves korára az olasz élvonalbeli labdarúgó bajnokságba. Az interjúban a magyar csatár elmondja, hogy egy világbajnok játékos fordít neki az edzéseken. Részletek a Magyar Nemzetben.

Csaknem egymillió sertés levágására alkalmas vágó- és feldolgozóüzem tervein dolgozik a gyulai önkormányzat - olvasható az agrárszektor.hu-n. A fejlesztési tervek szépség hibája, hogy Magyarországon egyelőre nincs elegendő sertés ilyen léptékű feldolgozóipari kapacitásbővítéshez.

A Napi.hu cikkében a kínai gazdaságról olvashatnak. Marc Faber svájci üzletember szerint kolosszális adósságbuborék fúvódott fel az országban, amelynek a dolgok rendje szerint ki kell pukkadnia. Ez vagy súlyos veszteségeket fog okozni a bankszektornak, vagy a pénzintézeteknek hitelező kötvénytulajdonosok vethetnek keresztet a tőkéjükre.