Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Harmadik napja tart az Uber elleni taxis demonstráció

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Harmadik napja tart a taxisok demonstrációja a Deák téren, a kormány mai ülésén foglalkozik az üggyel.

Bár kevesebb, csupán 25 autóval, de ma reggel is folytatódott a taxisok hétfőn kezdett, Uber elleni demonstrációja a Bajcsy-Zsilinszky út - Andrássy út - József Attila utca kereszteződésében, így minden irányból csupán egy-egy sáv járható a csomóponton.

"Szeretnénk mindenképpen elérni a célunkat, le kell kapcsolni azokat, aki nem felel meg annak a 16 feltételnek, amit velünk szemben támasztanak. Bárkit szívesen látunk a piacon, csak ugyanezek vonatkozzanak rá. Sárga legyen az autója, taxiórája legyen, adjon számlát. Az Ubernek még adószáma sincsen" - mondta Gáspár Károly, az egyik demonstráló.

A Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége és az Országos Taxis Szövetség korábban jelezte, hogy csupán céljukban ért egyet az utcai demonstrálókkal, módszerükben nem, és az InfoRádió értesülései szerint több budapesti fuvarszervező sem ajánlotta sofőrjeinek, hogy részt vegyenek a demonstráción, ami létszámukban is meglátszott.

Gáspár Károly úgy vélte, nem hiszi, hogy a létszámtól függene a minőség és kitartanak.

A dugóban várakozó autósok - mivel már harmadik napja lassítják a forgalmat a taxisok - számítottak a torlódásra és nem voltak felháborodva.

"Én is azt gondolom, hogy egyenlő feltételekkel kell megoldani az utasszállítást" - mondta egy hölgy.

Hasonló állásponton volt egy szintén arra járó úr is: "A legutóbbi verzió, hogy legyenek egyenlő feltételek az Uberesek és a taxisok között, reális célkitűzés" - mondta az InfoRádiónak.

A kormány mai ülésén foglalkozik az Uberrel, illetve a taxisok javaslataival, ezt még hétfőn jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter egy más témájú sajtótájékoztatón.

A taxisok azt remélik, hogy ha a kormány áttekintette az ügyet sajtótájékoztatót tartanak döntésükről már a kormányülés szünetében. Ellenkező esetben a ma éjfélig bejelentett demonstráció meghosszabbítását kezdeményezhetik a rendőrségen.

Hanganyag: Sigmond Árpád