eur:
393.85
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Tovább maradnak a taxisok az utcán

A korábban bejelentett keddi nyolc órás időpont után is maradtak a demonstráló taxisok a Belvárosban; az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának beszámolója szerint mintegy 35-40 taxi van a helyszínen, többségük a Deák téri templom és az Andrássy út között a Bajcsy-Zsilinszky úton.

A helyszínen az MTI tudósítójának taxisok elmondták: hárman jelentették be a rendőrségen, hogy szerda éjfélig kívánják folytatni a demonstrációjukat, erről újságíróknak egy hatoldalas jegyzőkönyvet mutattak fel. A rendőrség időközben jelezte, hogy tudomásul vette a bejelentést.

A Bajcsy-Zsilinszky út-Andrássy út kereszteződésében továbbra is rendőrök irányítják a forgalmat, az MTI tudósítójának beszámolója szerint nagy torlódás nem tapasztalható, lassan, de halad a forgalom. 

A taxisok hétfő reggel óta akadályozzák a forgalmat, az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozva. Tüntetésüket előre nem jelentették be.
Szanyi Tibor a megosztás alapú szolgáltatások mielőbbi egységes szabályozására sürgette az Európai Bizottságot az Európai Parlament (EP) versenyjogi vitájának hétfő esti plenáris szakaszában - írta keddi közleményében az MSZP EP-képviselője.

Kifejtette, szerinte a közösségi alapon szerveződő szolgáltatások betiltása nem járható út, amint az sem, hogy a demonstrálók a munkaeszközeikkel bénítják meg a városi forgalmat. "Ahogy a tanárok, orvosok sem tolják ki az iskolapadokat, a betegágyakat az utcára, úgy ezt más se tegye a saját eszközeivel!" - jelentette ki a politikus.

Hangsúlyozta: "ezek az új szolgáltatások nem csak versenyt, hanem piacbővülést is hoznak. Egyre többen azért tudnak utazni, kimozdulni, mert immár számukra is megfizethető árakon találnak közlekedési és szálláslehetőségeket".

"Az új generációknak egyre kevesebbet mondanak a régi vágású kartellek és diktatórikus árak. Annak a világnak jól láthatóan vége van! Agónia helyett értelmes és átlátható szabályokra van szükség" - fogalmazott Szanyi Tibor.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×