eur:
394.18
usd:
371.03
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Szerdán tárgyal a kormány a taxisok ügyéről - a nap hírei

Szerdai ülésén tárgyalja a kormány a taxisok ügyét. Szijjártó Péter szerint az Európai Uniót érő bevándorlási nyomás növekedésével kell számolni. Minden gyermeket nevelő vagy gyermekvállalást tervező családot támogatni akar a kormány - jelentette ki a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

A kormány a tevékenységüket legálisan végző, adófizető taxisok oldalán áll - jelentette ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára. Fónagy János az után beszélt erről, hogy fogadta a taxistüntetés résztvevőit. Előzőleg Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt közölte, hogy a kormány szerdai ülésén tárgyalja a taxisok ügyét. A taxisok azután döntöttek az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen kezdett tiltakozó demonstráció folytatása mellett, hogy problémájukra nem született megoldás a főpolgármesterrel folytatott megbeszélésen. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: Budapestnek nincs hatósági eszköze és lehetősége arra, hogy betiltsa vagy lekapcsolja az Ubert, és kiszorítsa a szabályokat be nem tartó vadtaxisokat.

Befejeződött az első tárgyalás a nemzeti fejlesztési miniszter és a főpolgármester között az agglomerációs közlekedésről. A tárca tájékoztatása szerint a találkozón mindkét fél a megállapodásra törekedett, az álláspontok sokat közeledtek. A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön jelentette be, hogy az állam átveszi az agglomerációs közlekedés működtetését és kész a helyi érdekű vasúthálózat átvételére is.

Az Európai Uniót érő bevándorlási nyomás folyamatos és nagymértékű növekedésével kell számolni a közel-keleti válságok miatt - jelentette ki külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter a tagállamok külügyminisztereinek brüsszeli tanácskozása után elmondta: a tárcavezetők egyetértettek abban, hogy az Európa déli szomszédságában dúló válságok mélyülni látszanak. A politikus önveszélyesnek nevezte, ha Európa nem látja be, hogy déli irányból védtelen

Az otthonteremtési program kibővítésével minden gyermeket nevelő vagy gyermekvállalást tervező családot támogatni akar a kormány - jelentette ki a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin tudatos döntésnek nevezte a három vagy több gyermekes nagycsaládok nagyobb mértékű támogatását, mivel azok jobban ki vannak téve a szegénységi kockázatoknak.

Pályázati felhívás jelent meg a társadalmi célú vállalkozások ösztönzésére, valamint az infokommunikációs és távközlési startup vállalkozások piacra jutását segítő szakértői hálózat támogatására. **** A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program két pályázatának keretösszege 3,8 milliárd forint.

A Baltikumból hazatérő katonákat fogadta Kecskeméten a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. Vargha Tamás az eseményen azt mondta: a Magyar Honvédség az elmúlt években vállalt, magas szakmai színvonalon végzett munkája révén a nemzet erejének egyik forrása. Az államtitkár hangsúlyozta: a küldetés alatt a Magyar Honvédség egy időben volt képes a balti országok és Szlovénia légterének ellenőrzésére és védelmére, valamint a hazai feladatok maradéktalan végrehajtására is.

A Karitatív Tanács humanitárius segélyszállítmányt készít elő a kárpátaljai magyarság és Ukrajna számára. A szervezet pénteken és szombaton várja a lakosság pénzadományát több nagyáruházban - jelentette be a társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár. Soltész Miklós azt mondta: az ökumenikus imahéthez kapcsolódó gyűjtés célja, hogy tartós élelmiszert, tisztítószert, gyógyászati segédeszközöket juttassanak el Kárpátaljára és a Kárpátokon túlra.

Összesen 2 milliárd 650 millió forintért készítheti el az Új Nemzeti Galéria terveit a pályázaton nyertes japán építésziroda és a magyar kivitelező. Az Új Nemzeti Galéria a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria 19. és 20. századi gyűjteményeit fogadja majd be, az épület a tervek szerint 2019 nyarán nyílik meg a közönség előtt.

Fejlesztések támogatására 1,6 milliárd forint jut Óbuda-Békásmegyernek a tavalyi költségvetésből maradt többletforrásokból - mondta a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály kiemelte: jelentősen javította az önkormányzatok helyzetét az összesen 1.370 milliárd forint adósság átvállalása, a 3. kerület esetében ez 2,6 milliárdot tett ki.

Csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt 14 külföldi előzetes letartóztatását indítványozta az ügyészség. Az indoklás szerint tartani lehet a gyanúsítottak elszökésétől és a bizonyítékok megsemmisítésétől. A Kiskunhalasi Menekültügyi Központban pénteken 3 férfi verekedett össze az internethasználaton, a fegyveres őrségnek és a rendőröknek közösen kellett szétválasztani őket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×