Folytatódik az aláírásgyűjtés a kötelező betelepítési kvóta ellen

InfoRádió / MTI
2016. január 15. 15:53
Folytatódik a Fidesz aláírásgyűjtése a kötelező betelepítési kvóta ellen - közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a kormánypárt országos választmányának pénteki ülésén, Budapesten. Tájékoztatása szerint eddig 1,8 millióan írták alá a tiltakozást.
Tájékoztatása szerint eddig 1,8 millióan írták alá a tiltakozást. Ez szerinte azt mutatja: az emberek elsöprő többsége támogatja a kormányt a kvóta elleni küzdelemben.

Ezek az ellenzéki pártok "teljesen nyilvánvalóan bevándorláspárti politikát folytatnak", ezt az alkotmánymódosítás ellenzésével is kimutatták - mondta. Hozzátette: "úgy beszélnek önkényuralmi rendszer kiépítéséről, hogy nem vették észre: Franciaország szocialista kormánya rendkívüli állapotot hirdetett terrorveszély miatt. (...) Ezek szerint akkor Franciaországban is tombol az önkényuralom".

Kölnnel kapcsolatban azt is megjegyezte, "ma már oda jutottunk", hogy a kölni polgármester azt tanácsolja a város lakóinak, ha lehet, este ne menjenek utcára, vagy ha mégis, csoportosan tegyék és tartsanak egy-másfél méter távolságot.

A frakcióvezető sajnálatosnak tartja, hogy az Európai Unió vezetése "még mindig nem ébredt fel", noha az európai terrorizmus egyik fő fészke éppen Brüsszel egyik kerületében található.