eur:
395.05
usd:
372.03
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

A külügy óvatosságra kéri az Indonéziában tartózkodó magyarokat

A csütörtöki jakartai merényletek után a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata arra kéri a környéken tartózkodó magyar állampolgárokat, hogy fokozott óvatosságot tanúsítsanak és tartsák be a helyi hatóságok utasításait.

A konzuli szolgálat honlapján megjelent figyelmeztetésben emlékeztettek: helyi idő szerint 10.50-kor nagy erejű robbanássorozat történt Jakarta központi részén. Az indonéz rendőrség eddig 16 halottról, köztük egy külföldi - holland - állampolgárról és több tucat sérültről számolt be. Luhut Pandjaitan biztonsági koordinációs miniszter legutóbbi közlése szerint Jakartában helyreállt a rend, és a főváros újra biztonságos.

Mint írták, a robbantások helyszínén továbbra is nagyfokú rendőri jelenlét tapasztalható, a helyszínelők helyi idő szerint délután fél négykor fejezték be a munkájukat, azt követően a térséget megnyitották a forgalom előtt.

Balin, a kedvelt turistacélponton elsőfokú biztonsági készültséget rendeltek el.

A konzuli szolgálat azt kéri a környéken tartózkodó magyaroktól, hogy fokozott óvatosságot tanúsítsanak és tartsák be a helyi hatóságok utasításait, a Thamrin sugárút környékét pedig lehetőség szerint kerüljék el.

Javasolják, hogy a Jakartában tartózkodó magyar állampolgárok hogylétükről tájékoztassák magyarországi hozzátartozóikat. Továbbra is ajánlják, hogy az Indonéziában tartózkodó vagy odautazni kívánó magyarok regisztráljanak konzuli védelemre a konzuli szolgálat weboldalán.

Kiemelték: Magyarország jakartai nagykövetsége az eseményeket folyamatosan figyelemmel követi és szükség esetén a jelenlegi utazási tanácsokat is módosítja, ezért kérnek minden ott tartózkodó vagy Indonéziába utazni kívánó magyar állampolgárt, hogy a konzuli szolgálat honlapján megjelenő aktualizált tájékoztatást kísérjék figyelemmel.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy az ország egyes tartományai II. fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek kategóriába tartoznak, ezek: Aceh, Közép-Celebesz (indonézül Sulawesi-Tengah, különösen Palu, Poso, Tentena térsége), Maluku (különösen Ambon térsége), valamint Pápua, Nyugat-Pápua.

A KKM javasolja, hogy az e térségekben tartózkodó magyarok legyenek különösen körültekintőek, tanúsítsanak fokozott elővigyázatosságot az utazás idején, illetve lehetőség szerint, a körülmények javulásáig a tömeges rendezvényeket, gyülekező helyeket, forgalmas környékeket kerüljék.

A csütörtöki robbantásokkal kapcsolatban Magyarország jakartai nagykövetsége a +62 21 520 3459, +62 21 520 3460 és a +62 811 825 5426 telefonszámokon érhető el.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×