eur:
392.72
usd:
366.38
bux:
66745.44
2024. április 25. csütörtök Márk

Tuzson: 10 százalék alatti személyi jövedelemadó a cél

Egyszámjegyű lehet a személyi jövedelemadó Magyarországon - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára. Tuzson Bence ennek időpontját nem tudta meghatározni.

A 2010 után elkezdett személyi jövedelemadó-csökkentés tovább folytatódhat a mostani kormányzati ciklusban is - mondta Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára.

"Az a cél, hogy 10 százalék vagy az alatti legyen majd a személyi jövedelemadó. Az, hogy ennek pontos időpontja mikor lesz, a gazdaság teljesítményétől is függ."

Tuzson Bence emlékeztetett a 2 százalék körüli költségvetési hiányra, ami Európában is nagyon alacsonynak számít. Ez tette lehetővé például a sertéshús és az újlakás vagy házépítés áfájának 5 százalékra csökkentését.

"A mostani teljesítmény már a magyar emberek teljesítménye. A gazdasági növekedés, amit itt elértünk: komoly eredmény, ami a másik oldalon költségvetési bevételt generált. Azt pedig vissza kell valamilyen formában adni az embereknek. Ennek legjobb módja az adócsökkentés."

Az államtitkár emlékeztetett, hogy ebben az évben bruttó 111 ezer forint a minimálbér és 129 ezer forint a garantált bérminimum.
 

Hanganyag: Exterde Tibor, Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×