eur:
393.83
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Szijjártó: a magyar menekültügyi szabályozás megfelel a nemzetközi előírásoknak

A magyar menekültügyi szabályozás teljes mértékben megfelel a nemzetközi előírásoknak - hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter a tárcája által az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben az Európa Tanács (ET) lett emberi jogi biztosának Magyarországról tett kijelentésére reagált. Nils Muiznieks azt írta: a magyar menekültügyi szabályozás és gyakorlat nincs összhangban az európai emberi jogi normákkal, az országban gyakorlatilag senki nem kaphat nemzetközi védelmet.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a magyar menekültügyi szabályozás teljes mértékben megfelel a nemzetközi előírásoknak. Emlékeztetett rá, hogy Magyarország 2015-ben 391 ezer illegális bevándorlónak biztosított szállást és ellátást.

"Magyarország mindenkinek menedéket biztosít, aki erre valóban jogosult. Azonban Magyarország nem határos Szíriával. Nincs olyan emberi jog, miszerint a menedékkérő végigvándorolhat fél Európán, és eldöntheti, hogy ő hol szeretne élni. Azok, akik biztonságos országok során haladnak keresztül, nem menekültek, hanem gazdasági bevándorlók" - tette hozzá Szijjártó Péter.

A miniszter az ET-biztos egy másik felvetésére úgy reagált, hogy a menekültellenes hangulatot nem a magyar hatóságok gerjesztik, hanem a Kölnben és más városokban elkövetett szexuális bűncselekmények és lopások. "Finoman szólva kérdéses, hogy miként lehet integrálni azokat, akik csoportosan támadnak meg, és molesztálnak nőket" - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×