eur:
394.87
usd:
371.43
bux:
66556.03
2024. április 16. kedd Csongor

A CSOK sokat segíthet a lakásvásárlásban - lapszemle

A Magyar Idők szerint februárban kezdődhet meg a nyomozás az ausztriai autópályán hagyott furgonban meghalt 71 bevándorló ügyében. A Magyar Nemzetben az olvasható, hogy jóval több a munkaképes fiatal diplomás a hazánkba érkező bevándorlók között, mint a magyar népességben

A Magyar Idők szerint februárban kezdődhet meg a nyomozás az ausztriai autópályán hagyott furgonban meghalt 71 bevándorló ügyében. A lap úgy tudja, hogy a csempészbanda irakiakból és afgánokból állt, a menekültek toborzásával és szállításuk lebonyolításával viszont bolgárokat bíztak meg

A Magyar Nemzetben az olvasható, hogy jóval több a munkaképes fiatal diplomás a hazánkba érkező bevándorlók között, mint a magyar népességben. A lap a Központi Statisztikai Hivatal kutatására hivatkozva állítja ezt.

A Népszabadság azt írja, hogy a külhoniak által is igényelhető családi otthonteremtési kedvezmény erősítheti a határon túli magyarok Magyarországra vándorlását. Az erdélyi ifjúságkutatások szerint a magyar fiatalok körében két erős trend figyelhető meg: a kivándorlási és a gyerekvállalási kedv növekedése - olvasható a lapban.

A Portfolio szerint az idei év nagy kérdése, hogy a Fed meddig, mikor és milyen ütemben tud majd kamatot emelni ebben a szigorítási ciklusban. A Fed-tagok a decemberi döntést ugyan egységesen hozták, azonban az őszi hónapok során még jelentős megosztottság látszódott, és egyértelmű, hogy a jövőt illetően továbbra is nagyok a véleménykülönbségek - írja a portál.

A napi.hu oldalán az olvasható, hogy óriási fordulatot hozhat a helyiségek világításában az a találmány, amely feltámasztja a hagyományos villanykörtét. A szakemberek és a hatóságok eddig azt hitték, hogy el kell temetni a 130 éves izzót, mert végleg eljárt felette az idő.

A Pénzcentrum szerint a családi otthonteremtési kedvezmény sokat segíthet a lakásvásárlásban. A portál kiszámolta, hogy támogatás nélkül 32 millió forintot költenénk a lakásra, míg CSOK-kal csak 12 milliót, vagyis az állam segítségével 20 millió forinttal olcsóbb lakáshoz jutni, mint nélküle.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Kijev közben elutasította azt az amerikai kérést, hogy ne támadjanak orosz olajfinomítókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×