eur:
395.08
usd:
370.84
bux:
65084.76
2024. április 19. péntek Emma

Újra csúcsidőben szállítják a szemetet

Az InfoRádió hallgatói újra azt tapasztalták, hogy a szemétszállító járművek a reggeli csúcsforgalomban viszik el a hulladékot Budapesten. A Városháza korábban azt közölte, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó célgépeinek már évek óta reggel 7 órára el kell hagyniuk a belvárosi területeket. Ez alapvetően a pesti oldalon a Duna és Nagykörút által határolt területet, a budai oldalon pedig a körút és a Duna által körülzárt övezetet jelenti.

Az InfoRádió az elmúlt évben többször is beszámolt arról, hogy a szemétszállító járművek a reggeli csúcsforgalomban, 7 és 8 óra között viszik el több helyről is a hulladékot, ezzel pedig jelentős torlódásokat okozhatnak, főleg a szűkebb pesti és budai utcákban, iskolák és óvodák környékén. Az év elején a hallgatók újra hasonló esetek miatt keresték meg az InfoRádiót, a város több pontján; a meredekebb budai utcákban, de a pesti oldalon, többek között a IX. kerület rehabilitált övezetének szűkebb útjain is találkoztak 7 és 8 óra között szemétszállító járművekkel.

Az ügyben megkerestük a Fővárosi Önkormányzatot, a sajtóosztályon keresztül a Fővárosi Közterület-fenntartó válaszolt. A cég a közleményében úgy tájékoztatott, hogy az ügyfélszolgálaton keresztül a társasághoz eljuttatott, konkrét helyszíneket tartalmazó írásos panaszok alapján a járatrendszerüket felülvizsgálták, a szükséges módosításokat elvégezték. Hozzátették, újabb panaszokat nem kaptak, az FKF Zrt. hangsúlyozta, ha a jövőben is érkezik ilyen megkeresés, azokat is kivizsgálják.

A Városháza korábban azt közölte, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó célgépeinek már évek óta reggel 7 órára el kell hagyniuk a belvárosi területeket. Ez alapvetően a pesti oldalon a Duna és Nagykörút által határolt területet, a budai oldalon pedig a körút és a Duna által körülzárt övezetet jelenti.

Tarlós István főpolgármester korábban az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, az ilyen esetek sok kellemetlenséget okozhatnak, ezeket felül kell vizsgálni.

"Igaza van annak, aki ezt az észrevételt tette, ha valóban így történt. Nekem is volt már hasonló tapasztalatom, azt remélem, nem tipikus, valóban rengeteg kellemetlenséget okozhat a dolog, elnézést kérek, ha ilyesmi megtörtént. Az ilyen kifogás az jogos."

Az előírások betartását szúrópróbaszerűen ellenőrzik GPS-rendszeren keresztül, a Városháza közölte, minden bejelentést kivizsgálnak, a mulasztás esetén pedig intézkednek. Kiemelték, hogy a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés miatt több szemétszállító autó végzi el a feladatokat, ugyanakkor a területi korlát ezekre a járművekre is vonatkozik.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×