eur:
394.36
usd:
365.19
bux:
65555
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Síelne a hétvégén? - Erre számítson

Az elmúlt időszak időjárása nem tett jót a környező országok, illetve Magyarország sípályáinak. A sok eső miatt kevés a hó. A hétvégére várható lehűlés miatt azonban a síoktatók mindenütt bizakodóak.

Magyarországon jelenleg az eplényi, a mátraszentistváni és a sátoraljaújhelyi pálya használható. A visegrádi pályát például hétfőn zárták be a kedvezőtlen időjárás miatt - mondta Gutbrod Rezső üzemeltető.

"Most, hogy két napig nagyon meleg, csapadékos idő várható, három napra átmeneti üzemszünetet tartunk, hogy megtartsuk a havat a pályán. Reméljük, hogy a hét második felében újra ki tudjuk nyitni a pályát" - jelezte.

A környező országokban szinte mindenütt keverik a természetes és a műhavat a pályákon, amelyek 90 százaléka síelhető. A magyarok többsége az osztrák pályák közül az alsó-ausztriaiakat veszi igénybe - mondta Benke Zoltán síoktató.

Az elmúlt napok esőzései a szlovén pályáknak sem tettek jót - mondta Wágler Zsolt síoktató.

A szezon eddigi részében Olaszországban sem a téli időjárás volt jellemző - mond Huj Róbert, a Sítanoda oktatója.

Szlovákiában a pályák többsége szintén használható, úgy, ahogy Romániában is 10 és 50 centiméter között van a hóvastagság a pályákon. A magyar határtól 230 kilométerre található a legnépszerűbb és a legnagyobb ukrajnai pálya, ahol szintén lehet síelni - mondta Lakatos Dániel, a Kárpátok Kincsei Turisztikai Egyesület munkatársa.

A síoktatók elmondták: a hét második felére erős lehűlés és havazás várható, így a jelenleg zárva lévő pályák is megnyílnak majd.

Hanganyag: Gödöllei Anna

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében a friss bérstatisztikákkal foglalkoztunk, amelyek első blikkre meglepően szép képet mutatnak a hazai munkaerőpiacról, a részletek ugyanakkor valamelyest árnyalják a helyzetet. A témáról Hornyák Józsefet, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét kérdeztük. A műsor második részében a ma megjelent 2023-as válási és házasodási statisztikák kapcsán Tóth Ádám közjegyző, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke volt a vendégünk, akivel arról beszéltünk, hogy mennyire elterjedtek és mire használhatók a házassági vagyonjogi szerződések Magyarországon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×