Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Továbbra is az úszóválogatott szövetségi kapitánya marad Kiss László - a nap hírei

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Továbbra is az úszóválogatott szövetségi kapitánya marad Kiss László. A tűzifa árának csökkentését várja a kormánytól az MSZP. Vasárnap éjjel adják át a Golden Globe-díjakat Los Angelesben.

Továbbra is az úszóválogatott szövetségi kapitánya marad Kiss László - jelentette be Gyárfás Tamás, a sportági szövetség elnöke. Kiss László csütörtökön közölte, hogy lemond posztjáról, megfogalmazása szerint azért, mert megalázó helyzetbe került Hosszú Katinka szerdai sajtótájékoztatóján, miután a világ- és Európa-bajnoknő nem volt hajlandó szóba állni vele. Péntekig kilencven úszóedző írta alá azt a nyilatkozatot, melyben kiálltak Kiss László mellett.

Még vizsgálják az illetékes hatóságok a Pest megyei Halásztelken történt tömeges megbetegedések okát. A város polgármestere szombaton arról beszélt: több mint százötvenen lettek rosszul péntek délután óta, főként gyerekek, de a településről senki nem került kórházba. Még nem tudni, hogy az iskolai ételtől, vagy valamilyen vírustól betegedtek meg tömegesen.

A tűzifa árának csökkentését várja a kormánytól az MSZP. Ujhelyi István, az ellenzéki párt alelnöke, európai parlamenti képviselő arra hívta fel a figyelmet: novemberben és decemberben huszonöten fagytak meg Magyarországon, többen saját otthonukban. Hozzátette: a legfrissebb statisztikák szerint az ünnepek alatt több mint tíz százalékkal drágult a tűzifa, miközben a lakosság majdnem fele, mintegy négymillió ember részben vagy egészben még mindig fával, illetve szénnel fűt.

Újraválasztották a Párbeszéd Magyarországért két társelnökét, Szabó Tímeát és Karácsony Gergelyt a párt kétnapos budapesti tisztújító kongresszusán - jelentette be a szóvivő. Tordai Bence közölte: a kongresszuson döntöttek arról is, hogy ötről hétfősre bővítik a PM elnökségét, amelynek a két társelnök automatikusan tagja lesz. A párt legfontosabb küldetésének nevezte, hogy az elszegényedett országból élhető és fenntartható közösséget teremtsen.

Csárdi Antal szerint drámai helyzet alakult ki a fővárosi és az agglomerációs közösségi közlekedésben. A Lehet Más a Politika fővárosi közgyűlési képviselője úgy véli: ennek az az oka, hogy az állam nem teljesíti a törvényben előírt, szerződésekben vállalt kötelezettségeit. Az LMP álláspontja az, hogy a BKK illetékességi területét szélesítve ki kell alakítani egy egységes, agglomerációs, közép-magyarországi közlekedésszervező céget, amely ahogy Budapesten a BKK, megrendelőként jelenne meg a közösségi közlekedésben.

Újabb, a mostaninál is nagyobb, Németországba, illetve Európába irányuló menekültáradatra kell számítani a jövőben - figyelmeztetett a német kormány nemzetközi gazdasági együttműködésért és fejlesztésért felelős minisztere. Gerd Müller egy lapinterjúban úgy fogalmazott: csak a tíz százaléka érkezett meg azoknak az embereknek, akik kénytelenek voltak elmenekülni Szíriából és Irakból, 8-10 millió ember még úton van.

Meghaladta az ötszázat a szilveszteri molesztálásokkal összefüggésben tett feljelentések száma Kölnben - közölte a dél-németországi város rendőrsége. A hatóság közölte: az 516 feljelentés 40 százaléka szexuális jellegű támadásról szól. A szilveszteri támadások kivizsgálására alakult nyomozócsoport jelenleg 19 személyt kezel gyanúsítottként. Egy 19 éves marokkói férfit letartóztattak lopás gyanújával.

Emléktáblát avatott Párizsban a francia államfő és a főpolgármester a tavalyi franciaországi terrortámadásokban megölt 149 ember tiszteletére. A rendkívüli biztonsági intézkedések mellett megrendezett rövid avatóünnepséget a tavalyi iszlamista merényletsorozat áldozataira emlékezve tartották; a merényletek a Charlie Hebdo szerkesztősége ellen januárban elkövetett támadással kezdődtek. Az emléktábla avatása volt az egy hétig tartó megemlékezések záró eseménye.

Vasárnap éjjel adják át a Golden Globe-díjakat Los Angelesben. A legjobb idegen nyelvű filmek között a Saul fia című magyar alkotás is esélyes. Magyar jelöltje évtizedek óta nem volt az elismerésnek. A Hollywoodban akkreditált újságírók szervezete hetvenharmadik alkalommal osztja ki az Oscar-díj előfutárának tekintett díjait. Az életműdíjat az idén Denzel Washington kapja.