eur:
393.19
usd:
367.87
bux:
66054.22
2024. április 24. szerda György

Itt a friss traffipaxstatisztika! Erre számítson a magyar száguldozó

Magyarországon a Zsaru Magazin statisztikája szerint papíron több mint 1200 kilométert autózhatunk, míg találkozunk egy traffipaxszal, míg Romániában átlagosan 34 kilométerenként fényképezhetik le a gyorshajtókat.

A Zsaru Magazin közölt összeállítást a traffipaxok nemzetközi statisztikáiról. A számokból az derül ki: Magyarországon nincs olyan sok sebességmérő kamera, mint Nyugat-Európában. A lap 22 ország adatait hasonlította össze, bár hozzáteszi: az adatgyűjtési statisztikák esetenként eltértek egymástól.

Magyarországon a statisztika szerint 164 darab állandó telepítési helyű és mobil traffipax működik. Ezzel a 22 országból a 16-dik helyet foglaljuk el. Igaz, ha a tavaly telepített 365 új fix telepítésű traffipaxot üzembe helyezik, az jelentősen javíthat majd a pozíción.

A legtöbb sebességmérő kamera Franciaországban található, 4130 darab, Lengyelország a második 2939 eszközzel, a lista harmadik helyén pedig Románia található, ahol 2506 traffipax működik.

Nagy-Britanniában 2174, Svédországban 1415 kamera figyeli a gyorshajtókat. Ezek az országok persze mind jóval nagyobbak, mint Magyarország.

Franciaország területe Magyarország hatszorosa, a traffipaxok száma azonban 25-szöröse. Románia 2 és félszer nagyobb, de 15-ször több sebességmérőt rejt.

A legkevesebb sebességmérő műszer Lettországban található, mindössze 19 darab, aki tehát itt büntetést kap, valóban pechesnek mondhatja magát. Igaz, Lettország területe csupán Magyarország kétharmada. A listán az utolsó előtti helyen Észtország szerepel, 39 traffipax-szal, egy mindössze fél Magyarországnyi területen.

A valódi arányokat azonban a sebességmérők és az országban található épített utak aránya mutatja meg. Magyarországon statisztikailag 1226 kilométerenként található traffipax, ezzel a 22-es lista 18-dik helyén állunk.

A legsűrűbben Románia ellenőrzött, itt átlagosan 34 kilométerenként fényképezhetik le a gyorshajtókat. Svájc 99 kilométeres átlagával a második, Hollandia pedig átlagosan 117 kilométerenkénti traffipaxaival a harmadik ebben az összevetésben.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×