eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ónos esőre és sűrű ködre figyelmeztet a meteorológia

Országszerte ónos esőre és tartós, sűrű ködre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint szombatra az ónos eső veszélye miatt a fővárosra és Pest megyére, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére narancssárga vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Bács-Kiskun, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre ugyancsak az ónos eső miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Mint írták: délnyugat felől több hullámban csapadék érkezik (az északkeleti területeket csak szombat hajnalban, reggel éri el), amely egyre inkább eső lesz, átmenetileg azonban ónos esőre is számítani lehet, ott, ahol a hőmérséklet fagypont közelében vagy az alatt marad. Legnagyobb eséllyel az ország északkeleti, északi harmadán várható a legtovább vegyes csapadék: az eső mellett ónos eső, fagyott eső, hó is lehet. Napközben ezeken a tájakon is egyre inkább az eső lesz a jellemző. Ugyanakkor megjegyezték, hogy a fagyos területeken az ónos eső mellett továbbra is bármikor lehet ónos szitálás.

Friss, összefüggő hóréteg (maximum 5 centiméteres) inkább csak az északkeleti határvidéken, elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi felén, lehet - tették hozzá.

Emellett a tartós, sűrű köd veszélye miatt az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzés szerint szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 5 és plusz 1 Celsius-fok között várható, de északkeleten néhol hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×