eur:
392.85
usd:
366.59
bux:
66310.22
2024. április 25. csütörtök Márk

Valódi áttörés várható a rák elleni küzdelemben - lapszemle

A Népszabadság egy friss tanulmányra hivatkozva arról ír, hogy valódi áttörés várható a rák elleni küzdelemben. A Magyar Idők cikkéből kiderül: az alaptörvény módosításával terrorveszély esetén is lehetőség lenne a magyar katonák bevetésére.

A Magyar Idők cikkéből kiderül: az alaptörvény módosításával terrorveszély esetén is lehetőség lenne a magyar katonák bevetésére. A Honvédelmi Minisztérium javaslata a rendkívüli jogrend alkalmazásához szükséges szabályok megváltoztatásáról szól.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy duplájára emelik a jövőben a társadalombiztosítási támogatást az ötévesnél fiatalabb gyermekek számára felírt antibiotikumokra. A lap által kiemelt új rendelettervezettel a családok több ezer forintot takaríthatnának meg.

A napi.hu összeállításából kiderül Romániában két székely megyében lesz a legalacsonyabb a nettó átlagfizetés 2016-ban, a bukaresti átlagbér ennek a dupláját is meghaladja majd.

A Népszabadság egy friss tanulmányra hivatkozva arról ír, hogy valódi áttörés várható a rák elleni küzdelemben. A kutatók rájöttek arra, hogy a rákos sejtek képtelenek egyszerre szaporodni és terjedni. Ez azért lényeges körülmény, mert a jelenleg használatos terápiák általában az éppen osztódásban lévő ráksejteket célozzák meg vagyis figyelmen kívül hagyják azokat, amelyek potenciálisan a szervezet újabb részeit fertőzhetik meg.

A Nemzeti Sport arról ír, hogy átcsoportosításokról döntött a kormány a Nemzeti Stadionfejlesztési Program felülvizsgálatakor. Ennek részeként a békéscsabai létesítményt érintő beruházásra 325 millió forinttal többet szánnak majd. A fejlesztés során fedett 2 db 500 fő befogadására alkalmas ülőhelyes tribün épül.

A Portfolio összeállításából kiderül várhatóan az idén sem tud profitnövekedésről beszámolni a Samsung. Bár a dél-koreai technológiai óriás alkatrészgyártó-üzletága jól teljesít ,az okostelefon-üzletág mélyrepülését semmi nem tudja ellentételezni.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×