eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Tisztújítás helyett alapszabályt módosított az MSZP

Elmaradt a tisztújítás, ám módosították a párt alapszabályát az MSZP szombati kongresszusán.

Fidesz zsákutcába vezette Magyarországot, a szocialista párt küldetése azonban Magyarország megmentése és kivezetése ebből a zsákutcából - fogalmazott Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője a szocialista párt szombati kongresszusán. Az ATV felvételeit hallják.

"Nem elég visszatérni a '89-es mérföldkőhöz és nem lehet ott folytatni, ahol 2010-ben abbahagytuk és nem is fogjuk, kedves barátaim. Tudjuk és pontosan megértettük miért nem járható ez az út."

Tóbiás József bejelentette, hogy az MSZP-ben sokak által várt tisztújítást jövő júniusban tarthatják meg, de a párt országos aláírásgyűjtést kezd a tisztességes fizetésekért. A pártelnök kijelentette: nettó százezer forintnál egyetlen közalkalmazott sem kereshet kevesebbet.
A kongresszusi küldöttek 80 százalékos többséggel fogadták el az MSZP alapszabály módosítását, amelynek értelmében, az MSZP a nemzeti és európai hagyományokra építi politikáját, bekerült a párt alapszabályába az előválasztás jelöltállítási eszköze és módosul a választmány struktúrája.

Botka László, az MSZP választmányi elnöke, Szeged polgármestere felszólalásában aláhúzta, hogy a pártnak olyan új karaktert kell felépítenie, amely közérthetően tudja leleplezni a kormányzati propaganda hazugságait. A politikus úgy látta, hogy a társadalomban olyan súlyos feszültségek vannak, hogy bármikor bekövetkezhet egy gyors politikai fordulat, a párton belüli feszültségekre utalva pedig a következőképp fogalmazott:

"A puskaporral kapcsolatban két dolgot kérnék: tessék szárazon tartani és ne egymásra pazarolni."

Hiller István, az Országgyűlés alelnöke az őt kérdező újságíróknak azt mondta: karakteres és önálló véleménnyel rendelkező szocialista pártot akar, mert ha egy ellenzéki párt csak reagál, akkor mindig ellenzékben marad, majd a politikus kijelentette, hogy nincsenek pártelnöki ambíciói.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×