eur:
393.13
usd:
367.31
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Újabb útlezárás Budapest belvárosában

Vasárnaptól a Belvárosban a Petőfi Sándor utcát lezárják a Ferenciek terénél a Párizsi udvar átépítése miatt. A Petőfi Sándor utca északi része a Városház utca-Párizsi utca útvonalon érhető el.

A Keleti pályaudvaron bizonytalan ideig szünetel a vonatforgalom vasárnap. A Dunántúl felől érkező és arra induló vonatok ideiglenesen Kelenföldről és a Déli pályaudvarról fordulnak. A miskolci fővonalról csak Rákos vasútállomásig közlekednek a vonatok. Pótlóbusz közlekedik Budapest-Keleti - Kőbánya felső - Rákos vasútállomások között. A vasúti jegyek és bérletek az M2-es metró vonalán a Keleti pályaudvar és az Örs vezér tere között, valamint az M4-es metró teljes vonalán érvényesek.

Vasárnaptól a Belvárosban a Petőfi Sándor utcát lezárják a Ferenciek terénél a Párizsi udvar átépítése miatt. A Petőfi Sándor utca északi része a Városház utca-Párizsi utca útvonalon érhető el. A 15-ös és a 115-ös autóbusz módosított útvonalon közlekedik, a Gyöngyösi utca, illetve az Árpád híd felé, a Kálvin tértől a Kiskörúton tesznek kerülőt.

Filmforgatás miatt lezárták a VIII., Kiss József utcát 16 óráig. A Rákóczi úton többször néhány percre megállítják a forgalmat a Baross tér és a Blaha Lujza tér között.

12.30 és 15.30 között vonulásos demonstráció miatt időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani vasárnap az V., Erzsébet tértől a Kiskörút-Fővám tér-Szabadság híd útvonalon.

Ma valamennyi áruházat érintő BKK járat közlekedik (18, 22, 38, 38A, 48, 64, 92, 104, 123, 126, 135, 138, 140B, 141, 158, 162, 204, 218, 224, 236, 238, 241, 250).

Az M2-es metró ezen a hétvégén a Széll Kálmán téri állomáson megállás nélkül halad át a metróállomás épületének felújítása miatt. Meghosszabbított útvonalon, a Batthyány térig közlekedik a 22-es, a 22A és a 222-es autóbusz, valamint M2-es jelzésű pótlóbusszal is lehet utazni a Széll Kálmán tér és a Batthyány tér között.

Az M1-es metró helyett pótlóbuszok viszik az utasokat a teljes vonalon üzemzárásig felújítási munkák miatt.

Hétvégén a H5-ös HÉV helyett pótlóbusz közlekedik a Batthyány tér és Békásmegyer között H5-ös jelzéssel, valamint H5B jelzéssel Békásmegyer és az Árpád híd pesti hídfője között, mert átépítik az Aquincumi megállóhelyet. A Szentendrei úton a vasúti hídnál lezárják a külső sávot egy szakaszon a befelé vezető oldalon.

Hétvégén a 28-as villamos helyett autóbuszok járnak a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) és Új köztemető között vágányépítés miatt. A pótlóbuszok vasárnap csak az Új Köztemetőig közlekednek. Új köztemető és Izraelita temető között a 68-as autóbusszal és csak ezen a napon ideiglenesen az Izraelita temetőnél is mindkét irányban megálló 202E jelzésű autóbusszal lehet utazni.

A Szerémi út kifelé vezető oldalán a Hauszmann Alajos utcánál megszűnt a balra kanyarodási lehetőség. Legközelebb a Barázda utcánál lehet balra kanyarodni.

A Cinkotai úti vasúti átjárót lezárták 22 óráig. Kerülni a Ferihegyi út-Liget sor útvonalon lehet. Az érintett autóbuszok (46-os, 968-as és 998-as) módosított útvonalon közlekednek, több megállót nem érintenek.

Budapesti Sétajárat közlekedik a Városligetben és környékén. Az új járat pénteken, szombaton és vasárnap 10 és 17 óra között félóránként jár, és a Műcsarnok elől indul. (A felnőttjegy 300 Ft, a gyermekjegy pedig 200 Ft-ba kerül.)

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×