Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kilencezren jótékonykodtak a Nyíregyházi Állatparkban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mintegy kilencezer adományozó vett részt a Nyíregyházi Állatpark jótékonysági napján szombaton.

Révészné Petró Zsuzsa, az intézmény szóvivője az MTI-nek elmondta: az állatkert 2012 óta minden évben megrendezi karácsony előtti adománygyűjtési akcióját, az úgynevezett 100 forintos napot.

Azok a látogatók, akik ajándékot visznek a rászorulóknak, jelképes összegért, 100 forintért léphettek be a 30 hektáros parkba, ahol a világ minden részéből 500 állatfaj mintegy 5000 egyedét tekinthetik meg egész napos program keretében.

A mostani jótékonysági napon a szakadó eső ellenére több mint kilencezer látogató kereste fel az állatkertet, és vitt magával tartós élelmiszereket, gyermek- és felnőttruhákat, játékokat, könyveket.

Az adományok gyűjtésénél a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium diákjai segítettek az állatpark dolgozóinak, akik ezen a napon önkéntes munkában látták el feladataikat.

A szóvivő megjegyezte: a látogatók zöme - szép számmal voltak közöttük a szomszédos országokból, Szlovákiából, Romániából és Ukrajnából érkezők - nem egy, hanem több adományt vitt, sőt többen is tele zsákot adtak le.

Révészné Petró Zsuzsa tájékoztatása szerint a Nyíregyházi Állatpark húsz szociális feladatokat ellátó szervezetnek adja át az adományokat, ők juttatják majd el a térség rászorulóihoz.

Az adományokat továbbítók között lesz például a Teréz Anya Egyesület, a Nyíregyházi Gyermekjóléti Központ, illetve a Családok Átmeneti Otthona, a Sóstóhegyi Anyaotthon, a Nyírteleki Civil Centrum, a Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete, a Human-net Alapítvány, a Máriapócsi Családsegítő Központ, a Tarpai Nagycsaládosok Egyesülete, valamint a halmozottan hátrányos helyzetű kistérségekben lévő több óvoda és általános iskola.