eur:
394.36
usd:
370.48
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Kilencezren jótékonykodtak a Nyíregyházi Állatparkban

Mintegy kilencezer adományozó vett részt a Nyíregyházi Állatpark jótékonysági napján szombaton.

Révészné Petró Zsuzsa, az intézmény szóvivője az MTI-nek elmondta: az állatkert 2012 óta minden évben megrendezi karácsony előtti adománygyűjtési akcióját, az úgynevezett 100 forintos napot.

Azok a látogatók, akik ajándékot visznek a rászorulóknak, jelképes összegért, 100 forintért léphettek be a 30 hektáros parkba, ahol a világ minden részéből 500 állatfaj mintegy 5000 egyedét tekinthetik meg egész napos program keretében.

A mostani jótékonysági napon a szakadó eső ellenére több mint kilencezer látogató kereste fel az állatkertet, és vitt magával tartós élelmiszereket, gyermek- és felnőttruhákat, játékokat, könyveket.

Az adományok gyűjtésénél a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium diákjai segítettek az állatpark dolgozóinak, akik ezen a napon önkéntes munkában látták el feladataikat.

A szóvivő megjegyezte: a látogatók zöme - szép számmal voltak közöttük a szomszédos országokból, Szlovákiából, Romániából és Ukrajnából érkezők - nem egy, hanem több adományt vitt, sőt többen is tele zsákot adtak le.

Révészné Petró Zsuzsa tájékoztatása szerint a Nyíregyházi Állatpark húsz szociális feladatokat ellátó szervezetnek adja át az adományokat, ők juttatják majd el a térség rászorulóihoz.

Az adományokat továbbítók között lesz például a Teréz Anya Egyesület, a Nyíregyházi Gyermekjóléti Központ, illetve a Családok Átmeneti Otthona, a Sóstóhegyi Anyaotthon, a Nyírteleki Civil Centrum, a Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete, a Human-net Alapítvány, a Máriapócsi Családsegítő Központ, a Tarpai Nagycsaládosok Egyesülete, valamint a halmozottan hátrányos helyzetű kistérségekben lévő több óvoda és általános iskola.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum látszólag a mai nap is kitarthat, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és a határidős indexek állása alapján Európában is pozitív nyitás jöhet. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×