eur:
393.87
usd:
364.75
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Újraválasztották az Országos Polgárőr Szövetség elnökét

A következő öt évre is Túrós András nyugalmazott rendőr tábornok az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke, erről a szombati budapesti közgyűlés egyhangú szavazattal döntött.

Az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint Túrós András az elmúlt időszakot a polgárőrség aranykorának nevezte, valamint úgy vélte, hogy 2012 és 2016 között a polgárőrség fejlődése csúcsára ért. Mint mondta, a korábbi húsz évben nem volt olyan változás, fejlődés az önkéntes bűnmegelőzők civil szervezetében, mint az utóbbi négy évben.

Kifejtette, hogy a fejlődést segítette a kormánytól kapott 4,12 milliárd forintos támogatás, emellett pályázati forrásból 570 új járőrautót vehettek át az egyesületek. Az Országos Rendőr-főkapitányság 920 kerékpárral, 51 robogóval, illetve a lovas polgárőrök formaruhájára és üzemanyag kártyák beszerzésére 35 millió forinttal segítette a szervezet tevékenységét.

Hozzátette: az elmúlt években a polgárőrség többek között új típusú szakmai programokkal - a 250x100 Bűnmegelőzési Mintaprogram, a Külterületek biztonsága, az idősek védelme, a lakásbetörések megelőzése - járult hozzá a közbiztonsághoz, valamint helyt állt a migrációval érintett déli országrészben és részt vett az évszázad árvizének megfékezésében.

A kétezer egyesületet - ezáltal 52 ezer polgárőrt - tömörítő szövetség elnöksége, a tisztségviselők, a Felügyelő- és Ellenőrző Bizottság és az Etikai Bizottság elnökei és tagsága megválasztása után a jelenlévők elfogadták az OPSZ módosított alapszabályát.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×