eur:
394.03
usd:
364.81
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ismét összetűztek migránsok a macedón rohamrendőrökkel

Szombat kora délután ismét összetűztek a migránsok a macedón rohamrendőrökkel a görög-macedón határnál, 18 rendőr megsebesültt - közölte a macedón belügyminisztérium.

Helyszíni beszámolók szerint mintegy ötven macedón rohamrendőr nyomult be a görög területen lévő konfliktuszónába, mivel a migránsok egy kisebb csoportja kövekkel, botokkal, tégladarabokkal dobálta a rendőröket. A támadásban 18 rendőr is megsebesült, kettőt közülük Gyevgyelija határállomás kórházába szállítottak.

Az összetűzések azután robbantak ki, miután egy 32 éves marokkói bevándorló felmászott egy vasúti vagon tetejére, ott áramütés érte, és súlyos égési sérüléseket szenvedett. A feldühödött tömeg ekkor kezdte dobálni a rendőröket a keze ügyébe eső tárgyakkal, amire a rendőrök könnygázzal és hanggránátokkal válaszoltak, visszaszorítva az embereket. Néhány rendőr is köveket dobált.

A migránsok folyamatosan próbálnak a zöldhatáron át Macedóniába jutni, de amikor a befogadó központokba érkeznek, a rendőrök visszaviszik őket Görögországba.

A macedón hatóságok november 19. óta csak az afgán, az iraki és a szír menedékkérőket engedik be az országba, a többieket gazdasági bevándorlónak tekintik, és elutasítják továbbhaladásukat. Ezért már mintegy kétezren rekedtek a határ görög oldalán fekvő Idomeni település közelében.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×