Átszervezésekkel pótolni lehetne a hiányzó gyermekorvosokat - lapszemle

Infostart
2015. november 28. 11:11
Nem volt szó arról, hogy az októberben leégett sportcsarnok helyére épülhetne az új budapesti kórház és az sem került szóba, hogy az egyetem épületeket adna át a Sportkórháznak - nyilatkozta Mocsai Lajos a Magyar Nemzetnek. Napokon belül jóváhagyja az unió a halászati programot - írja a Magyar Idők.

A Testnevelési Egyetem rektora szerint nem volt szó arról, hogy az októberben leégett sportcsarnok helyére épülhetne az új budapesti kórház és az sem került szóba, hogy az egyetem épületeket adna át a Sportkórháznak. Mocsai Lajos a Magyar Nemzet szombati számának azt nyilatkozta, hogy a csarnok helyén emlékparkot szeretnének létrehozni és az uszodát bővítenék.

December első felében jóváhagyhatja az Európai Bizottság a halgazdálkodási operatív programot - írja a Magyar Idők szombaton Brüsszel Miniszterelnökségnek adott informális tájékoztatására hivatkozva. A cikk szerint a magyar operatív programok közül már csak ez vár jóváhagyásra.

Ésszerű átszervezésekkel pótolni lehetne a hiányzó gyermekorvosokat a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szerint - olvasható a szombati Magyar Időkben. A napilap Póta Györgyöt idézve azt írja, hogy az elöregedés és az elvándorlás miatt a gyerekek egyharmadát nem házi gyermekorvos látja el, a felnőttháziorvosoknak pedig mindössze egy hathetes továbbképzés áll rendelkezésükre, hogy legalább elméletben elsajátítsák a szükséges ismereteket.