Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Balog Zoltán: építkezni csak együtt lehet

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Építkezni csak együtt lehet, a közös munka, eszmecsere feltétele pedig a bizalom - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere csütörtökön egy miskolci konferencián.

Az idők jelei című vitaanyagot bemutató fórumon, amelyet a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ), a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány Köre szervezett, Balog Zoltán úgy fogalmazott: a vitaanyag egyfajta iránytű és tükör.

Megmutatja, hogyan látja a keresztény értelmiség a kormány munkáját - mondta a miniszter, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke. Balog Zoltán hangsúlyozta, hogy csak akkor lehet sikeres a kormány munkája, ha megvan körülötte a bizalom, és együtt halad a hasonló értékeket képviselőkkel.

A miniszter bejelentette, hogy jövőre az állam 300 millió forinttal támogatja a miskolci Bartókplusz Operafesztivált.

Osztie Zoltán római katolikus pap, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke elmondta: a kiadványt előkészítő munka során a megkérdezettek 661 olyan problémát jelöltek meg, amelyekbe nap mint nap beleütköznek.

Az egyházi életben tapasztalható problémákról szólva kiemelte: lelki megújulásra van szükség a papság, a szerzetesek és világi munkatársaik kiválasztásában és képzésében.

Záborszky Kálmán, a Professzorok Batthyány Körének tagja annak a véleményének adott hangot, hogy a mai rendszerben - a hajszolt oktatási menetben - rosszul járnak a tehetségek, mert nem tudnak kibontakozni, és rosszul járnak a gyengébb képességű diákok is, mert behozhatatlanul lemaradnak.

"Struktúraváltásra lenne szükség" - mondta.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere (Fidesz-KDNP) azt mondta, a vitaanyag a magyarság sorskérdéseivel foglalkozó témákat ölel fel, és irányt mutat a közösségek, a nemzet és a család vonatkozásában.