Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tarlós István kudarcnak tartja a BKV finanszírozását - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Felújítják a fővárosi Merényi Gusztáv Kórház pszichiátriai osztályát - írja a Magyar Nemzet. A Magyar Időkben arról írnak, hogy terjeszkedik Magyarországon az iszlám. Tarlós István arról beszél a Népszabadságban, hogy kudarcnak tartja a BKV finanszírozását.

Tarlós István kudarcnak tartja a BKV finanszírozásának alakulását. A főpolgármester a Népszabadságnak úgy fogalmazott: "aligha akad olyan kormánytag, aki vállalná a közösségi közlekedés összeomlásának politikai kockázatát. Akkor mi végre ez a játszma?" A fővárosi közösségi közlekedés finanszírozása 25 éve megoldatlan. "Nem vagyok türelmetlen, de ez az ütemterv kezd értelmetlenné válni a számomra" - tette hozzá a főpolgármester, aki kitért arra, hogy Lázár János kancelláriaminisztert nem érzi kompetensnek Budapest érdekeinek védelmében.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat emberei megerősített készültséggel figyelik a magyar büntetés-végrehajtási intézetekben a rabok viselkedését a terrorveszély miatt - olvasható a Magyar Időkben. A lap forrásai szerint erre azért van szükség, hogy ne fordulhasson elő olyan eset a magyarországi börtönökben, mint nemrég Spanyolországban, ahol büntetését töltő rab próbált tagokat toborozni az Iszlám Állam terrorszervezet számára.

A következő tanévtől a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ működteti tovább a jelenleg az Országos Roma Önkormányzat által fenntartott Dr. Hegedűs T. András Szakiskolát - értesült a Magyar Nemzet. A váltásra azután kerülhet sor, hogy a szervezet már az általa üzemeltetett iskolák pénzügyeit sem képes rendezni, és a szolnoki szakiskola mellett egy másik intézményben sem kaptak fizetést októberben a tanárok.

Negyvenmillió forintból felújítják a fővárosi Merényi Gusztáv Kórház pszichiátriai osztályát az elmúlt időszak tragikus eseményei után - írja a Magyar Nemzet. Kicserélik a rácsokat, megcsinálják a tetőtér a vizesblokkokat, kamerákat helyeznek elé a kórtermekben, és az ablakokra is törésbiztos fóliákat tesznek - mondta a lapnak az Egyesített Szent István és Szent László Kórház orvos igazgatója. Müller Péter hozzátette: a múlt hét eleje óta nem vesznek fel új beteget a Merényi pszichiátriai osztályára, a jelenleg ott kezelteket az egy hónap múlva kezdődő felújítás előtt elsősorban az intézmény Pszichiátriai és Addiktológiai Centrumának más osztályain helyezik el.

A Magyar Orvosi Kamara elnöki posztjáért indul Dénes Tamás, a rezidens szövetség leköszönő elnöke. A Népszabadságnak azt mondta: a jelenleginél hangsúlyosabb érdekképviseletet szeretne megvalósítani. Nagyobb hangsúlyt fektetne a képzésekre, és felrázná az orvostársadalmat az apátiából, ami miatt most meglehetős érdektelenséggel viseltetnek a kamara közügyei iránt.

Terjeszkedik Magyarországon az iszlám - írja a Magyar Idők. A lap úgy fogalmaz: a 2011-es népszámlálás adatai szerint kétszer annyian vallották magukat az iszlám hívének, mint tíz évvel korábban. A KSH információi szerint négy évvel ezelőtt összesen 5579 ember sorolta magát az iszlám valláshoz.

A napi.hu elemzéséből kiderül: nem csak az autósok a haszonélvezői az alacsony olajárnak. A cikk szerint az olaj ára jóval nagyobb arányú csökkenést mutatott az elmúlt évben, mint amilyen mértékű árcsökkenést az autósok a kutaknál észlelhettek. Nagyobbra nyílt a nyersanyag és a végtermék ára közötti olló - ennek nagy részét a fix összegű jövedéki adó viszi el. További részletek a 9 óra után kezdődő üzleti reggeli című műsorunkban.

A hatalmas felvásárlások éve az idei, és ha így folytatódik tovább, akkor lehet, hogy rekordév lesz 2015 - írja a Portfólió. Az év első nyolc hónapjában összesen 3100 milliárd dollárt költöttek világszerte a vállalatok arra, hogy megvegyenek számukra vonzó cégeket. A 2008-as válság kirobbanása óta eltelt hat évben ennél magasabb összegre mindössze egyszer volt példa és még nincs vége az évnek, ősszel folytatódott az akvizíciós hullám.

Ma kerül forgalomba az új 20 eurós bankjegy. A Pénzcentrum összegyűjtötte, hogy milyen különleges jegyek találhatóak az új fizetőeszközön.