Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bombalaboratóriumot találtak Magyarországon

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az emberi élet kioltására maximálisan alkalmas robbanóanyagokat találtak a Terrorelhárítási Központ emberei egy házkutatás során Magyarországon. Emellett sorozatlövőket, hangtompítókat és lőszereket, valamint robbanóanyagokat foglaltak le két gépjárműben. Az egyik esetnek nemzetközi szálai is lehetnek - közölte Hajdu János a szervezet főigazgatója.

Két különböző esetről van szó, az egyik pénteken, a másik szombaton történt. Mindkettőt egy terrorellenes sorozat részeként hajtottuk végre - közölte.

Az egyik esetben sorozatlövő fegyvereket találtunk egy gépkocsiban - valószínűleg - éles lőszerekkel. A fegyverekhez tárak, hangtompítók és éles lőszerek tartoztak - mondta az M1 aktuális csatornán Hajdu János.

A másik esetben négy főt fogtak el - ennek az ügynek vannak nemzetközi szálai is - a gépkocsiban robbanóanyagot találtak. A gépkocsi Budapest irányába közlekedett, és Budapest határában fogtuk el az autót - tette hozzá.

A házkutatásoknál pedig egy bombalaboratóriumot találtunk. Itt különböző, olyan robbantásra alkalmas anyagok és eszközök kerültek elő, amelyek emberi élet kioltására maximálisan alkalmasak. Ezek a házilag gyártott robbanószerkezetek úgy voltak összerakva, hogy álcázott eszközként lehetett volna használni őket - ismertette a Terrorelhárítási Központ főigazgatója.

Az akció során hat ember őrizetbe vétele történtek, ma és holnap pedig letartóztatások vannak. Nem lehet kizárni, hogy lesznek további elfogások a következő napokban - mondta.

A két csoport közötti összefüggést vizsgáljuk. Semmi nem bizonyítja, hogy kapcsolat van a két csoport között, de ennek az ellenkezőjét sem, de ez a következő napok feladata.

Hajdu János megerősítette: a TEK által kiemelten védett személyek védelmével összefüggésben fogták el a hat embert.

Vizsgáljuk az ügy további szálait, hogy vannak-e még elkövetők, adott estben más helyszínek az ügyben - közölte.