eur:
394.62
usd:
369.55
bux:
65744.57
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

ÁSZ: a korrupció elleni fellépés nemzetstratégiai kérdéssé vált Magyarországon

Az elmúlt években a korrupció elleni fellépés nemzetstratégiai szintű kérdéssé vált Magyarországon - áll az Állami Számvevőszék (ÁSZ) honlapján hétfőn megjelent közleményben, amelyben a korrupcióellenes törekvésekről az Országgyűlésnek írt tájékoztatót foglalták össze.

A számvevőszék az Országgyűlésben tartandó hétfői korrupcióellenes vitanapra küldte meg tájékoztatóját, amely szerint az elmúlt évek egyik legjelentősebb eredménye, hogy a korrupció elleni fellépés nemzetstratégiai szintű kérdéssé vált Magyarországon, és az ÁSZ motorja ennek az együttműködésnek. Az ÁSZ az Országgyűlés felhatalmazása alapján már csaknem tíz éve fordít kiemelt figyelmet a korrupció elleni küzdelemre - emelték ki.

A szervezet stratégiai célkitűzéseivel összhangban fejleszti, és ellenőrzéseibe fokozatosan beépíti a szervezeti integritás és a korrupciós kockázatok beazonosítására alkalmas, valamint az integritás felmérésben alkalmazott eszközöket. Az intézmény integritásirányítási rendszere áthatja az ÁSZ munkafolyamatait, szabályrendszereit és teljes erőforrás-, illetve vagyongazdálkodását, mindezek mellett szilárd értékrendszert és támogató iránymutatást ad a munkakultúra fejlesztéséhez is - fogalmaztak.

Az összegzés szerint az ÁSZ a jövőben is őrködik a közpénzek felhasználása felett, jelzi az előforduló problémákat, és a helyes irányba tereli a közintézmények gazdálkodását. A legfrissebb ellenőrzési tapasztalatokat hasznosítva az ÁSZ külön integritás kérdőívet dolgozott ki a gazdasági társaságokra vonatkozóan, a társaságok jogállásával és tevékenységével összefüggő korrupciós kockázatok csökkentése és a kontrollok erősítése érdekében.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×