Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Idén karácsonykor is várják az adományokat a segélyszervezetek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Közeledik az adventi időszak, ezért több szervezet is gyűjtést szervez. Ismét rekordszámú, egymilliónál is több adományozóra számít az idén húszéves Ökumenikus Segélyszervezet az adventi időszakban. A kezdetben még úttörőnek számító kezdeményezés mára a legnagyobb országos összefogássá nőtte ki magát - mondta Gáncs Kristóf, a szervezet kommunikációs igazgatója.

"November 16-tól kaphatóak az adománykuponok és 29-től, tehát advent első vasárnapjától kezdve egymást érik azok a figyelemfelhívó akciók, amelyek a 1353-as adományvonalra irányítják a figyelmet. A segélyszervezet honlapján keresztül, de akár egy csekkel vagy átutalással is lehet csatlakozni az összefogáshoz. Reméljük, hogy további partnerek fognak csatlakozni és a magánszemélyek mellett számos vállalat is csatlakozik akár belső gyűjtéssel, akár vállalati adománnyal."

A Katolikus Karitász idén élelmiszeradományokkal, meleg ételekkel segíti a családokat - mondta a szervezet országos igazgatóhelyettese, Zagyva Richárd.

"Több helyen osztunk meleg ételt, nehéz, krízishelyzetben élőknek, hajléktalanoknak, minden egyházmegyében gyűjtenek a központjaink meleg ruhát, cipőt, takarót. Beindítottuk a kályha-akciónkat, amellyel országosan több mint 280 családnak segítünk kályhával. A magyarországi családokon kívül kárpátaljai magyar családoknak is igyekszünk segíteni."

A Magyar Vöröskereszt is több gyűjtést szervez a karácsony közeledtével. Nemcsak az adományvonalon várnak felajánlásokat, hanem játékokat, élelmiszereket és szaloncukrokat is szívesen fogadnak - mondta Telepóczki Gábor szociális szakmai vezető.

"Főként tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű játékokat, könyveket várunk, természetesen nagyon örülünk a pénzadományoknak is, illetve telefonon a 1359-es adományvonalon keresztül hívásonként, üzenetenként 250 forinttal lehet támogatni a rászorulókat. December 4-én elindul a Mikulásgyár, itt is főként tartós élelmiszereket, jó minőségű játékokat, könyveket tudunk fogadni."

Telepóczki Gábor hangsúlyozta, nem szabad elfelejteni, a rászorulóknak karácsony után is szükségük lesz a segítségre.

Hanganyag: Domanits András