Lezárások, közlekedési változások Budapesten

Infostart
2015. november 21. 09:49
A Budaörsi úton a Nagyszőlős utcai felüljárótól befelé ismét két sáv járható, befejeződött az útfelújítás. A Nagyszőlős utca irányából szintén két sávban lehet kihajtani a Budaörsi útra. Az M2-es metró ezen a hétvégén a Széll Kálmán téri állomáson megállás nélkül halad át a metróállomás épületének felújítása miatt.

A Budaörsi úton a Nagyszőlős utcai felüljárótól befelé ismét két sáv járható, befejeződött az útfelújítás. A Nagyszőlős utca irányából szintén két sávban lehet kihajtani a Budaörsi útra.

Az M2-es metró ezen a hétvégén a Széll Kálmán téri állomáson megállás nélkül halad át a metróállomás épületének felújítása miatt. Meghosszabbított útvonalon, a Batthyány térig közlekedik a 22-es, a 22A és a 222-es autóbusz, valamint M2-es jelzésű pótlóbusszal is lehet utazni a Széll Kálmán tér és a Batthyány tér között.

Hétvégén a H5-ös HÉV helyett a Batthyány tér és a Margit híd, budai hídfő között pótlóbusz viszik az utasokat a budai fonódó villamoshálózat építése miatt.

Hétvégén az Astoriánál a Kiskörúton a belső sávot mindkét irányban lezárják egy szakaszon aszfaltozás miatt. A Rákóczi út és a Kossuth Lajos utca irányából is sávlezárásra kell készülni. Az érintett autóbuszok megállóit áthelyezték.

A Széchenyi István tér északi oldalán útszűkületre kell számítani a Lánchíd előtt közműépítés miatt vasárnap 18 óráig. A 16-os és a 105-ös (916, 990) autóbusz Széchenyi István tér megállóját Buda felé áthelyezik.

A Hegyalja úton a Korompai utcánál félpályás lezárásra kell számítani ma estig közműépítés miatt.

A Hegyalja úton a Sánc utcánál átépítik a buszmegállót a BAH csomópont felé, ezért útszűkületre készüljenek.

A XI., Bazsalikom utcában a Zebegény utca után az Egér út felé útszűkületen kell áthajtani gázvezeték-javítás miatt.

A Cinkotai úti vasúti átjárót lezárták vasárnap 22 óráig. Kerülni a Ferihegyi út-Liget sor útvonalon lehet. Az érintett autóbuszok (46-os, 968-as és 998-as) módosított útvonalon közlekednek, több megállót nem érintenek.

13 órától Kispesten labdarúgó-mérkőzés miatt lezárják a Puskás Ferenc utat a Temető köz és a Hengersor utca között, valamint a Csapó utcát és a Vaslemez utcát a stadionnál várhatóan 18.30-ig. Tilos megállni reggel 7 órától a Puskás Ferenc úton a Hengersor utca és a Vaslemez utca között. A 93A autóbusz a lezárás idején mindkét irányban módosított útvonalon közlekedik.

Ma 20 órától vasárnap reggel 8 óráig a 100-as autóbusz sűrűbben közlekedik, mert a kőbányai vásárvárosban rendezvényt tartanak. (Bónusz-Party)

Vasárnap üzemkezdettől az M3-as metró helyett pótlóbusz közlekedik a Népliget és a Deák Ferenc tér között délelőtt 10 óráig.