eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

MSZP: Tarlós legyen tökös!

A fővárosi szocialisták felszólították a főpolgármestert, hogy "legyen tökös" a BKV finanszírozásának megoldásában és egy héten belül kezdeményezzen személyes találkozót Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Horváth Csaba, az MSZP budapesti képviselője fogalmazott így pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján, amelyen Tarlós István főpolgármester napközben adott nyilatkozataira reagált.

"Jobb később, mint soha" - mondta az ellenzéki politikus arra a bejelentésre, hogy a kormány hétfőig átutal 22 milliárd forintot a BKV-nak szánt 24 milliárd forintos, hiányzó állami finanszírozásból. Ostoba fenyegetésnek nevezte ugyanakkor, hogy Tarlós István felvetette az agglomerációba irányuló közösségi közlekedés leállítását, szerinte ugyanis ez hatalmas kárt okozna a városnak.

Horváth Csaba ehelyett azt várja a főpolgármestertől, hogy többet "ne tárgyaljon sameszokkal", hanem ha kell, akár feküdjön a kormányfő küszöbére annak érdekében, hogy Orbán Viktor személyesen ígérje meg a BKV kasszájából továbbra is hiányzó 15 milliárd forintot.

A szocialista politikus szerint a főpolgármesternek emellett el kell kérnie a késve fizetett állami finanszírozás 376 millió forintos kamatát.

Horváth Csaba szólt arról is, hogy semmilyen indokból nem tartják elfogadhatónak a Városlieget "környezetromboló" beépítését, ezért Budapest vezetésére visszakerülve máshol valósítanák meg a múzeumi negyedet.

Az MSZP budapesti képviselője megjegyezte továbbá, hogy Orbán Viktor és a Miniszterelnökséget vezető Lázár János összesen 50 ezer panelban élő budapesti család rezsicsökkentését akadályozta meg a panelprogram öt évvel ezelőtti felfüggesztésével.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×