Inforádió

Meghallgatom Élő adás

MSZP: Tarlós legyen tökös!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A fővárosi szocialisták felszólították a főpolgármestert, hogy "legyen tökös" a BKV finanszírozásának megoldásában és egy héten belül kezdeményezzen személyes találkozót Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Horváth Csaba, az MSZP budapesti képviselője fogalmazott így pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján, amelyen Tarlós István főpolgármester napközben adott nyilatkozataira reagált.

"Jobb később, mint soha" - mondta az ellenzéki politikus arra a bejelentésre, hogy a kormány hétfőig átutal 22 milliárd forintot a BKV-nak szánt 24 milliárd forintos, hiányzó állami finanszírozásból. Ostoba fenyegetésnek nevezte ugyanakkor, hogy Tarlós István felvetette az agglomerációba irányuló közösségi közlekedés leállítását, szerinte ugyanis ez hatalmas kárt okozna a városnak.

Horváth Csaba ehelyett azt várja a főpolgármestertől, hogy többet "ne tárgyaljon sameszokkal", hanem ha kell, akár feküdjön a kormányfő küszöbére annak érdekében, hogy Orbán Viktor személyesen ígérje meg a BKV kasszájából továbbra is hiányzó 15 milliárd forintot.

A szocialista politikus szerint a főpolgármesternek emellett el kell kérnie a késve fizetett állami finanszírozás 376 millió forintos kamatát.

Horváth Csaba szólt arról is, hogy semmilyen indokból nem tartják elfogadhatónak a Városlieget "környezetromboló" beépítését, ezért Budapest vezetésére visszakerülve máshol valósítanák meg a múzeumi negyedet.

Az MSZP budapesti képviselője megjegyezte továbbá, hogy Orbán Viktor és a Miniszterelnökséget vezető Lázár János összesen 50 ezer panelban élő budapesti család rezsicsökkentését akadályozta meg a panelprogram öt évvel ezelőtti felfüggesztésével.