eur:
394.32
usd:
369.62
bux:
65192.74
2024. április 19. péntek Emma

Bakondi: nincs konkrét információ Magyarországon készülő terrorcselekményről

Nincs konkrét információ Magyarországon készülő terrorcselekményről, de a fokozott biztonsági intézkedések érvényben maradnak, amíg a migrációs helyzet nem változik és Európában a terrorista gócpontokat föl nem számolják - jelentette ki Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtökön Szegeden.

Szinte valamennyi uniós országban a magyarországihoz hasonló megelőző intézkedéseket hoztak - mondta a nyugalmazott tábornok újságíróknak egy nem sajtónyilvános fórum előtt.

A lakosság biztonságérzetének javítása érdekében megerősítették a rendőri és katonai jelenlétet a közterületeken és fokozták a kiemelt objektumok fegyveres őrzését. A nyílt műveletek mellett pedig a titkosszolgálatok között széleskörű az információcsere - közölte a főtanácsadó.

Bakondi György úgy fogalmazott: nem lehet megjósolni, a biztonsági intézkedéseket meddig kell fönntartani. Amíg azonban az unió külső határainak biztonságát nem lehet garantálni és Európában a terrorista gócpontokat föl nem számolják, addig szükség van ezekre.

A szerb és a horvát határ lezárása óta gyakorlatilag alig érkeznek illegális bevándorlók. Magyarország migrációs szempontból talán a legbiztonságosabb országnak számít. Nehéz azonban kiszámítani, hogy az embercsempészek miként reagálnak a nyugat-balkáni országok intézkedéseire, hogy a gazdasági migránsokat nem akarják fogadni - jelentette ki Bakondi György.

Hangsúlyozta, hogy a magyar hatóságoknak megfelelő az együttműködése a román társszervekkel. Jelenleg naponta néhány migránst fognak el ezen a határszakaszon.

A főtanácsadó kijelentette: amennyiben szükséges, Magyarország kész ugyanazokat a határrendészeti intézkedéseket bevezetni a román-magyar határon, amelyet a szerb vagy a horvát szakaszon alkalmazott. Hozzátette: bízik benne, erre nem lesz szükség.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Egy Tu-22M3 stratégiai bombázó repülőgép lezuhant Oroszország Sztavropoli területén. A négy pilóta katapultált, egyikőjüket még keresik. Az orosz védelmi minisztérium szerint a balesetet technikai probléma okozta. Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó szerint 25 légieszközt semmisítettek meg az Ukrajnával határos régió fölött péntekre virradóra. Néhány épületben kár keletkezett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×