eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Trócsányi: újra kell gondolni az Oroszország elleni szankciókat

Újra kell gondolni a Moszkva elleni uniós szankciókat azt követően, hogy a Nyugat és Oroszország összefogott a terrorizmus elleni harcban - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Trócsányi László igazságügyi miniszter.

A párizsi terrortámadás, és az ezt követő összefogás a Nyugat és Oroszország között új helyzetet teremtett - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Trócsányi László igazságügyi miniszter.

"Francios Hollande elnök is elmondta, hogy együtt kell működni Szíriával. Az, hogy Szíriában három ellenség volt, nem is tudtuk, ki kit lőtt, olyan helyzetet eredményezett, hogy a szakavatottabb olvasók sem igazán értették, kinek ki az ellensége."

Trócsányi László emlékeztetett: Franciaország Szíriában Asszad elnököt támadta, és együttműködik a demokratikus ellenzékkel, miközben Asszad elnök legitim hatalommal rendelkezik.
"Szükség van arra, hogy Oroszország és Franciaország között egyfajta konszenzus alakuljon ki, hogy ha ezt a kérdést meg akarják oldani."

Arra a kérdésre, hogy Magyarországnak a Nyugat és Oroszország közötti összeborulással tartania kell-e az Európai Unió által megszabott szankciókat, Trócsányi László így válaszolt:

"Újra kell gondolni ezeket a kérdéseket, mert különben nem lesz megoldás."
 

Hanganyag: Exterde Tibor, Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×