eur:
393.31
usd:
367.59
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Orbán Viktor: a dublini rendszer halott

A kormánynak a magyar emberek biztonsága az első, ezért folytatnia kell eddigi politikáját - jelentette ki a miniszterelnök az M1-nek nyilatkozva. Hozzátette: a dublini rendszer halott, ám a schengeni egyezményt meg kell őrizni.

A bevándorlás Magyarország biztonságát is veszélyezteti, mert a más földrészekről érkező, az európai kultúrát veszélyeztető tömegek beáramlása növeli a bűnözés és a terror veszélyét is, ám Magyarország a saját és Európa polgárai védelmében mindent megtett - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a párizsi merényletekkel összefüggésben az M1-nek nyilatkozva.

"Nyilvánvaló, hogy néhányan arra használják ezt a hatalmas migráns áradatot, hogy terroristaként jussanak be Európába, a veszély folyamatos és közvetlen."

A kormányfő úgy vélte, hogy jelenleg több európai politikus is kétségbeesett kísérletet tesz Európa meggyőzésére arról, hogy semmilyen összefüggés nincs a bevándorlás és a terrorizmus között, ám - mint mondta - rendkívül lehangoló ezt látni, majd megismételte, hogy új európai politikára van szükség.

"A magyar kormánynak nem kell megváltoztatni most a gondolkodását, mert eddig is azon a vonalon haladtunk, hogy az első a magyar embereknek a biztonsága. Tehát én inkább az alapján ami történt azt mondanám önnek, hogy nekünk folytatnunk kell, meg kell erősítenünk az eddigi politikánkat, de az irány, az együttműködés a kormányzat, a politika és a szakmai szervezetek között az rendben volt."

Orbán Viktor úgy látta, hogy Görögországot rá kell kényszeríteni, hogy megvédje határait a terrorveszély csökkentéséhez, ha pedig erre nem hajlandó, akkor második védelmi vonalat kell kiépíteni Bulgáriában és Macedóniában. Hozzátette: a dublini egyezmény halott, de a schengeni megállapodást meg kell tartani, meg kell védeni a szabad munkaerő áramlást.

"De ugyanakkor csak azok lehetnek tagjai ennek a szerződésnek, akik azt be is tartják. Akik nem tartják be - még be is vallják, hogy nem tartják be -, mert vagy nem tudják vagy nem akarják, azokat kívülre kell tessékelni ezen a szerződésen."

A miniszterelnök úgy látta, hogy az európai választók és vezetőik gondolkodása közötti távolság mára elviselhetetlenül megnőtt, hisz senki nem hatalmazta fel az európai vezetőket erre a bevándorláspolitikára, így idővel e politikusoknak igazodniuk kell választóik igényeihez, mert ha nem, a politika törvényszerűségeinek megfelelően "ki fogják tenni a szűrüket".

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Azok számára, akiknek fontos a pénzügyi stabilitás és hosszú távú megtakarítás, a portfólióépítés egy olyan művészet, amelyet érdemes mesterfokon elsajátítani. A jó portfólió nem csupán egyetlen eszközosztályra korlátozódik, hanem többféle instrumentumot kombinál, hogy maximalizálja a hozamot és minimalizálja a kockázatot. Soron következő online előadásunkon áttekintjük, hogy mire érdemes figyelni a portfólióépítés során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×