A legsportosabb fővárosi iskolákat köszöntötték

InfoRádió / MTI
2015. november 16. 15:49
A 2014/2015-ös tanév 20-20 legsportosabb fővárosi általános és középiskoláját jutalmazta hétfőn ünnepélyes keretek között a Budapesti Diáksport Szövetség (BDSZ).

A budapesti városháza dísztermében tartott eseményen elhangzott, hogy a BDSZ hagyományosan minden évben köszönti és jutalmazza a budapesti diákolimpiai versenysorozatban legaktívabb és legeredményesebb iskolák tanulóit és felkészítő tanárait.

A lezárult sorozat 17 ezer diákot mozgatott meg, a 380 budapesti iskola tanulói 11 sportágban mérték össze tudásukat.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes beszédében emlékeztetett arra, hogy Budapest a 2019-es évre elnyerte Európa Sportfővárosa címet, ami jelzi sport iránti elkötelezettségének elismerését.

"Az élsport és a szabadidősport támogatása egyaránt fontos a fővárosi önkormányzatnak, amely már harmadik éve hangsúlyozottan támogatja a diákolimpiai versenyrendszert" - mondta a főpolgármester-helyettes és megköszönte a felkészítő tanárok munkáját, akik megteremtik a fiatalok sportolásának feltételeit.

A díjak átadásában részt vettek a jutalmazott iskolák egykori diákjai, így Kőbán Rita olimpiai bajnok kajakos (Kölcsey Ferenc Gimnázium), Nébald György olimpiai bajnok kardvívó (Veres Pálné Gimnázium), Kamuti Jenő olimpiai ezüstérmes, világbajnok tőrvívó és Kásás Zoltán szintén ötkarikás második és világbajnok vízilabdázó (mindkettő Eötvös József Gimnázium).