eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Azonnali tájékoztatást kért a BM-től a nemzetbiztonsági bizottság elnöke

Azonnali írásbeli tájékoztatást kért a Belügyminisztériumtól a párizsi merényletekről az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke szombat reggel.

Molnár Zsolt (MSZP) az MTI-nek elmondta: választ várnak arra, hogy milyen nemzetközi vonatkozásai lehetnek a történteknek. Rákérdezett továbbá, hogy az eset nyomán milyen készültségek vannak Magyarországon, és hogy miként készülnek a vasárnapi budapesti Magyarország-Norvégia labdarúgómeccsre - ismertette a testület elnöke.

A válaszok megérkezése után dönt arról, hogy összehívja-e az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát - mondta Molnár Zsolt, aki maga és pártja nevében részvétét fejezte ki a párizsi merénylet áldozatai családtagjainak.

Péntek este Párizsban több helyszínen merényleteket hajtottak végre, a francia rendőrség szombat reggeli adatai szerint 127-en meghaltak, mintegy 180-an megsebesültek, közülük 80-an életveszélyben vannak.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×