eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Orbán: Magyarország ma egy megvédett ország

Magyarország ma egy megvédett ország - jelentette ki Orbán Viktor kedden Nyíregyházán, egy sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva. A migrációs válságról szólva leszögezte, a kormány teljesítette a magyar polgárok iránti kötelezettségeit.

A kormányfő a Modern városok program keretében megtartott tájékoztatón a szlovén miniszterelnök bejelentésére - amely szerint Szlovénia szükség esetén drótkerítést is tartalmazó "műszaki akadályt" emel a következő napokban Horvátországgal közös határán a migránsáradat megfékezésére - úgy reagált, Magyarországgal ma nagyon sok ország cserélne Európában, és nagyon sok ország szeretne olyan ország lenni, amelyik időben ismerte fel az illegális bevándorlás veszélyének természetét és annak nagyságát.

Nagyon sok ország szeretné, ha olyan biztonsági rendszerek működnének, amelyek lehetővé teszik, hogy csak azok lépjenek be az ország területére, akik egyébként jogi szempontból erre jogosultak - fogalmazott a kormányfő. Orbán Viktor elmondta, a migránsprobléma sok szenvedést és kormányzati gondokat okoz több balkáni országnak, Magyarország a maga részéről minden segítséget megad minden jó szomszédnak, "aki nem azzal kezdi, hogy belénk rúg, megsért bennünket, megtámad, hanem együtt akar velünk működni".

Szlovénia az az ország, amellyel szívesen működünk együtt - húzta alá a miniszterelnök. Hozzátette, a szlovénok "soha semmi borsot nem törtek az orrunk alá", nem támadták és nem kritizálták Magyarországnak a gazdaságpolitikában, illetve biztonságának érdekében megtett helyes lépéseit sem.

A legkevesebb, amit tehetünk, hogy mi is támogatjuk az ő intézkedéseiket - mondta Orbán Viktor.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×