eur:
393.1
usd:
367.39
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Idegrendszeri károsodást is okozhat a rossz pelenkázó

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság legutóbbi vizsgálatán pelenkák, etetőszékek és pelenkázó lapok nem feleltek meg a termékbiztonsági követelményeknek, utóbbiak allergiát, de akár idegrendszeri károsodást is okozhatnak - mondta el az InfoRádiónak Vermes Bella, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság kommunikációs referense.

A két kifogásolt magas etetőszék stabilitása nem megfelelő, hátrafelé felborulhat.

A kifogásolt pelenkázó lap anyagában a megengedettnél nagyobb mennyiségben volt jelen az úgynevezett DEHP (Di-(2-etilhexil)-ftalát), így a termék szintén súlyos kockázatot hordoz.

Az egyszer használatos pelenkák esetében elvégzett, 6 terméket összehasonlító vizsgálaton a szakemberek megállapították: az olcsóbb termékek egyértelműen kisebb nedvszívó képességgel rendelkeznek, míg a két drágább termék kiugróan magas folyadékmegkötő képességgel rendelkezik. Van olyan pelenka, ami kétszer annyi nedvességet képes felfogni, mint a többi forgalomban lévő.

A vizsgált termékek teljes listája a hatóság honlapján olvasható.

Hanganyag: Tóth Éva

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×