eur:
394.56
usd:
370.4
bux:
65493.21
2024. április 19. péntek Emma

Nincs megállapodás az első ajtós felszállás bérezéséről

Továbbra sem tudott megállapodni az Egységes Közlekedési Szakszervezet és a BKV abban, hogy az első ajtós felszállás okozta plusz munkák miatt a buszsofőrök megkapják a szakszervezet szerint nekik jogosan járó plusz juttatásokat.

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet szerint visszamenőlegesen is meg kellene kapniuk a buszsofőröknek azt a bértöbbletet, amelyet a BKV 2014 júliusa óta fizet ki azon buszok vezetőinek, amelyekre csak az első ajtón lehet felszállni, hogy a vezető ellenőrizhesse az utasok jegyét vagy bérletét. Nemes Gábort, a szakszervezet vezetőjét hallják.

"A cég azt is elismerte, hogy ezt megelőzően is ezt a feladatot ellátták a kollégák, csak éppen a bérezése maradt el."

A szakszervezeti vezető szerint mindez több ezer járművezetőt érinthet.

"De mivel ez az első ajtózás több ütemben több lépcsőben került bevezetésre, ezért nyilván az érintettek száma azért nem feltétlen éri el ezt a számot. Van olyan kolléga, akinek akár 150 ezer forintos követelése is lehet, de hát van olyan kolléga is, akinél mondjuk olyan kb. 90 ezer forintot számoltunk ki. Tehát mindenféleképpen itt súlyos milliók, tízmilliós tételekről lehet szó."

A Népszabadság a témáról megjelent cikkében emlékeztetett, hogy Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója korábban elismerte a plusz juttatás kifizetésére vonatkozó kötelezettséget, ám hozzátette, hogy mindez csak azoknak a járművezetőknek adható, akik az új felszállási rendből eredő feladataikat maradéktalanul teljesítették.

Az Egységes Közlekedési Szakszervezetnek azonban ez nem elegendő, az érintett buszsofőrök pertársaságot hoztak létre.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×