eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Folytatódik a bírósági végrehajtás reformja - lapszemle

A Magyar Idők cikke szerint folytatódik a bírósági végrehajtás reformja, a szaktárca már dolgozik az újabb nagy átalakítást hozó jogszabálytervezeten. A Népszabadság arról ír, az új mentőállomások felét, a felújítandók harmadát nem sikerült még használatba venni, noha a fejlesztést szolgáló uniós programot már készre jelentették.

A Magyar Idők cikke szerint folytatódik a bírósági végrehajtás reformja, a szaktárca már dolgozik az újabb nagy átalakítást hozó jogszabálytervezeten A cikkben megjegyzik: az alapvető jogok biztosához jó ideje sok adós fordul a végrehajtások menetére panaszkodva. A végrehajtási szabályrendszert a polgári, valamint a közigazgatási perrendtartás most készülő új előírásaival egyidejűleg alakítják ki.

A Magyar Nemzet arról ír, vegyes fogadtatásra talált Balog Zoltán miniszter ötlete miszerint a labdarúgás is megjelenhetne az iskolai órarendekben. A lap szerint sok pedagógus és több szülői képviselet egyetért abban, hogy a fociórák széles körű bevezetése nem reális terv, mivel a testnevelő tanárok nincsenek felkészítve ilyen speciális ismeretek oktatására, szakedzőből nincs elég, sok helyen pedig még tornaterem sincs.

A népszabadság arról ír, az új mentőállomások felét, a felújítandók harmadát nem sikerült még használatba venni, noha a fejlesztést szolgáló uniós programot már készre jelentették. Van, ahol a pályatban eltervezett összegnek alig a negyedét fordították az állomás felújítására.

Az Index helyszíni riportot közöl Litvániából, ahol a magyar légierő idén szeptembertől jövő január elejéig teljesít szolgálatot a balti államok légterében. A lap munkatársa a helyszínen próbált meg minél többet megtudni arról, hogy mi is történik a misszió során.

A Magyar Idők arról ír, nem fontolgatta az MSZP, hogy etikai eljárást indítson Hiller István ellen. Az Országgyűlés szocialista alelnöke, volt pártelnök korábban azt nyilatkozta, először az Inforádió Aréna című műsorában, hogy ugyan nem ért egyet a határon megépített kerítéssel, csak mondjon valaki jobbat. Tóbiás József azt kérte párttársától, hogy korrigálja félreérthető nyilatkozatát.

A Népszabadság cikke szerint, dagad a BKV-ellenes pertársaság, már több mint 100 buszvezető csatlakozott a munkavállalói perhez, amelynek célja az első ajtós jegyellenőrzésért járó bérkiegészítés kikényszerítése.

A Magyar Nemzet arról ír, Volt NAV-osok kerültek célkeresztbe, Lagzi Lajcsi egyik ügyvédje is gyanús a hatóságoknak, de nem a zenész ügyében, hanem egy másikban. A hírek szerint befolyással üzérkedéssel gyanúsítják, ám maga az ügyvéd azt mondta, hogy hivatali visszaélés a gyanúsítás. Az ügyvéd egyébként korábban a NAV fontos beosztású középvezetője volt, azt állítja, a gyanúsítása az ügyvédi szerepköréhez kapcsolódik.

Az Indexen az év talán legnagyobb ollózós gólját lehet megnézni. A szép teljesítményt a Real Madrid Sevilla meccsen Ramos mutatta be, akinek nem csak a meccsen, de a szezonban is ez volt az első gólja.

Portfolio az OECD napokban megjelent tanulmányából idéz, ami szerint évente majdnem 150 ezer forintot költünk el gyógyszerre fejenként, a GDP arányában pedig csak Görögországban fordítanak az emberek nálunk többet medicinákra. A lista élén az Egyesült Államok található, a magyar költés duplájával, 300 ezer forinttal.

A napi.hu cikke szerint bérnövelési kényszerbe került számos hazai vállalat, ám akkora emelési hajlandóság nem látszik, amekkora az elvándorlási hullámot megállíthatná. Más vélemények szerint a munkaerőproblémát nem a cégeknek egyenként, hanem egy gazdasági modellváltásnak kellene megoldania. A döntéshozó elit azonban ellenáll. 40-50 százalékos emelésre lenne szükség.

A pénzcentrum arról ír, több millió olvasó értékelte Európa legjobb éttermeit a világ egyik vezető utazási véleményoldalán. A legjobb 25 vendéglátóhely toplistájára idén egyetlen magyar egység sem fért fel. Tavaly a Costes a 14. helyezést érte el az európai rangsorban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×