eur:
393.09
usd:
367.1
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

KSH-elnök: a nők egyre később vállalják az első gyereket

A nők egyre később, Európában átlagosan harmincévesen vagy még idősebben vállalják az első gyereket - mondta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnöke pénteken a Budapesti Demográfiai Fórumon.

Vukovich Gabriella a fórum második, szakmai napján a Népesedés és család panelben tartott felszólalásában megemlítette azt az ismert tényt is, hogy a családok nagy része több gyereket szeretne, mint amennyi végül megszületik.

A KSH elnöke elmondta, sokan gondolják úgy, hogy stabilabbak a hagyományos családok, amelyekben a szülők házasok, és nekik több gyerekük születik. A kutatások azonban azt mutatták, hogy a gyerekszámban nincs szignifikáns különbség a házasságon kívüli és belüli születéseket nézve - tette hozzá.

Raul Sanchez Flores, az Európai Nagycsaládosok Szövetségének spanyol főtitkára arról beszélt, Spanyolországban úgy tűnik, a család már nem is létezik, csak egyének vannak. Ezért azon dolgoznak, hogy felébresszék a társadalomban a családi kapcsolatokat és családbaráttá tegyék a kormányt is. Ennek egyik első lépése volt, hogy bevezették az anyáknak járó magasabb nyugdíjat - tette hozzá.

Úgy fogalmazott: azt szeretnék elérni, hogy a családokat egyetlen területen se diszkriminálják azért, hogy több gyereket vállaltak.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×