eur:
393.26
usd:
367.68
bux:
66220.05
2024. április 25. csütörtök Márk

Hódítanak a fővárosi önkiszolgáló adománygyűjtők - lapszemle

Hódítanak a fővárosi önkiszolgáló adománygyűjtők - közli a Magyar Nemzet. Az online pénztárképekkel kapcsolatos visszaélések miatt eddig több mint kétmilliárd forint büntetést szabott ki a NAV - közli a Magyar Idők. Az OECD-átlagnál öt évvel kevesebbet él a magyar - írja a Népszabadság a szervezet legfrissebb jelentése alapján.

A Népszabadság szerint a kormány visszahozná a szocializmus kockaházait idéző típusterveket. A kabinet megrendelésére nemzeti mintaterv-katalógus készül családiház-építőknek. A típusterv olcsó lesz, vásárlóinak az engedélyeztetési eljárást sem kell végigszenvedniük. A kamara örül, az építészek kevésbé.

Hódítanak a fővárosi önkiszolgáló adománygyűjtők - közli a Magyar Nemzet. Az ilyen Ajándékdoboz elnevezésű pontokon bárki kiteheti megunt, de jó minőségű tárgyait, tiszta ruháit , cserébe pedig szabadon el is viheti, amire szüksége van.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy Zacher Gábor toxikológus adatai alapján egy év alatt 45 millió alkalommal fogyasztanak drogot Magyarországon, és 6-7 ezer, harmadik generációs, intravénás drogfogyasztóval nem tud mit kezdeni sem egészségügy, sem a rendőrség, sem a szociális ellátórendszer.

Az Index arról ír, hogy a NASA legújabb eredményei szerint mára a Marsnak azért nincs meg az egykor vastag atmoszférája, amely melegen tartotta a bolygót és a rajta lévő vizet, mert a napszél egyszerűen elfújta a bolygó légkörének nagy részét, amely így most nagyon ritkás, és - mint írták - a Mars továbbra is másodpercenként egy hamburgernyi levegőt veszít.

Budapesten, az agglomerációban és Pest megyében még mindig súlyos nehézséget okoz a kevés óvodai férőhely, bár az elmúlt egy évben bővítették a férőhelyek számát, a helyzet nem oldódott meg - mondta a Magyar Nemzetnek Verba Attiláné, a Pedagógusok Szakszervezete óvodai tagozatának vezetője.

Az online pénztárképekkel kapcsolatos visszaélések miatt eddig több mint kétmilliárd forint büntetést szabott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - közli a Magyar Idők. Kis Péter András, az adóhatóság szóvivője arról tájékoztatta a napilapot, hogy a NAV folyamatosan ellenőrzi, hogy az érintettek beszerezték-e és megfelelően használják-e online pénztárgépüket.

Az OECD-átlagnál öt évvel kevesebbet él a magyar - írja a Népszabadság a szervezet legfrissebb jelentése alapján. Az OECD megállapításai között az egyik leghangsúlyosabb, hogy Magyarországon is nagyon kórházcentrikus az egészségügyi rendszer, a kiadásoknak pedig mintegy 35 százaléka gyógyszerekre megy, ami a jelentés készítői szerint megkérdőjelezi a kiadások hatékonyságát.

Vasárnaptól várható javulás a levegő minőségében, akkor már megélénkülhet a szél - ígéri az Index az Országos Meteorológiai Szolgálatra hivatkozva. A napokban gyenge volt légmozgás, hidegek, fagyosak voltak az éjszakák. Közben pedig főként a fűtés miatt több helyen megemelkedett a szálló por koncentrációja és más városok mellett Budapesten a riasztási küszöböt is elérte.

Bezárhatják a soproni kaszinót a napi.hu szerint. A tavaly 200 millió forint hasznot termelő játékbarlangnak nem hosszabbították meg a lejárt a koncessziós szerződését, ám ennek okáról csupán találgatások láttak napvilágot. Bővebben a témáról 9 óra után, Üzleti Reggeli című műsorunkban hallhatnak.

A tőzsdei finanszírozás nemcsak a nagyvállalatoknak, hanem a kisebb méretű cégeknek is potenciális lehetőséget jelent - emelte ki Tóth Attila, a Budapesti Érték Tőzsde vezérigazgató-helyettese egy nemrég tartott szakmai rendezvényen a portfolio szerint. Hozzátette: Európában a micro-cap cégek aránya a tőzsdén jegyzett cégeken belül már 2013-ban több mint 50 százalék volt.

Bankbetéttel én jelenleg nem nagyon foglalkoznék, abban maximum annyi pénzt tartanék, amennyi a napi likviditáshoz kell - mondta a penzcentrum.hu-nak Bartha Ákos. Az MKB Bank ügyvezető igazgatóját a portál az alacsony betéti kamatkörnyezet és a brókerbotrányok előidézte befektetési szokások változásáról, a reálisan elérhető hozamszintekről, valamint a jövő megtakarítási slágertermékeiről kérdezte.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Megtorpant a raktárpiac: csökkent a kereslet, emelkedtek az üresedési ráták

Megtorpant a raktárpiac: csökkent a kereslet, emelkedtek az üresedési ráták

2024 első negyedévében a teljes országos modern ipari/logisztikai állomány 5 103 595 négyzetmétert tett ki. Ebből a fővárosban és környékén található 3 522 155 négyzetméter, míg a regionális hazai állomány 1 581 440 négyzetméter - derül ki a BRF legfrissebb jelentéséből. 2024 első negyedévében nem történt új ingatlan átadása a fővárosban, a regionális piacokon pedig mindössze egy épület átadását rögzítették Debrecenben, ami 5650 négyzetmétert tett ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×